haon-sportoldal

2008.04.26. 13:12

A magyar K-1-király nagy tettre készül

<p>Amszterdam – Nem akármilyen lehetőség előtt áll a Hungarian Top Team K-1-es versenyzője, Karacs Attila, aki szombaton az Amszterdam Arénában a sportág legjelentősebb európai versenyén, az Európa Grand Prix-döntőn mérettetik meg.</p>

A decemberi Világkupa-döntő egyik legfontosabb állomásának tekinthető az amszterdami esemény, amelyre a februári, budapesti elődöntőből kvalifikálhatták magukat a versenyzők. A többek között a 2005-ös debreceni K-1 Magyar Nagydíj és a 2006-os budapesti K-1 Európai-selejtező győztese, Karacs Attila a cseh Vondracek legyőzésével szerzett jogot az amszterdami részvételre, ahol ellenfele az a holland Errol Zimmerman lesz, aki februárban Budapesten a horvát Damir Tovarovic legyőzésével tette le névjegyét a K-1-ben.

Amennyiben Karacs legyőzi a holland fiút, úgy a svájci Bjorn Bregy vagy a dél-afrikai Jan Nortje lesz az ellenfele, és ha a második összecsapáson is diadalmaskodik, úgy megküzdhet az Európa GP-győzelemért, amely után már „csak” egy lépést kellene megtennie a decemberi Világkupa-döntőn való induláshoz.

A debreceni illetőségű Katona Attila, a K-1 magyarországi licensztulajdonosa a Napló érdeklődésére elmondta, Karacs az elmúlt hónapokban rengeteget készült az amszterdami viadalra, többek között cseh és horvát partnerekkel gyakorolt. A promóter bízik abban, hogy a budapesti fiú jól szerepel a nyolcas mezőnyben, ehhez főként fejben kell igazán ott lennie. Katona döntőesélyesnek nevezte Karacsot.

Karacs Attila 2006-ban egyébként már részt vett ugyanezen az erőpróbán, de akkor egy holland versenyzőtől az első körben vereséget szenvedett. A verseny további érdekessége, hogy a küzdelmeket várhatóan mintegy ötvenezer néző tekinti meg az Amszterdam Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!