haon-sportoldal

2008.02.27. 16:34

Továbbra is veretlenek a Loki fiataljai

<p>A Ligakupa tavaszi sorozatának utolsó csoportmérkőzésén a DVSC-TEVA a Nyírségbe látogatott, ahol a Nyíregyháza Spartacus vendégeként léptek pályára Bíró Péterék.</p>

A Loki számára igazából tétnélküli volt a találkozó, hiszen a debreceni alakulat az előző fordulóban, a REAC felett aratott győzelemmel már kiharcolta a legjobb nyolc közé jutást.

Ettől függetlenül a hajdúsági csapat elszántan készült a minden körülmény között presztízsmeccsnek számító derbire, hiszen ismét főként fiatal játékosok léptek pályára piros-fehér szerelésben a Ligakupában, azaz az ifjú tehetségeknek valamennyi összecsapáson bizonyítaniuk kell, hogy számíthat rájuk a szakvezetés.

A debreceni reménységek mellett olyan rutinos játékosok voltak a kezdőben, mint a sérüléséből felépült Szatmári Csaba, a hétvégi, Győr elleni meccset eltiltás miatt kihagyó Dragan Vukmir, az azerbajdzsáni próbajátékról visszatérő Aco Sztojkov, illetve a télen szerződtetett kapus, Vukasin Polekszics.

Gólcsend

A hétközi, ráadásul kora délutáni időpont rányomta bélyegét a nézőszámra, hiszen mindössze pár százan látták a helyszínen a szomszédvárak mérkőzését. Talán az üresen tátongó lelátók hangulattalansága miatt, de elég eseménytelenül peregtek a percek az első félidőben, a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni a Loki kapuja előtt.

Sajnos a lehetőségek kialakításában a cívisvárosiak sem jeleskedtek, sőt elmaradtak a Szparitól, így nem keltett meglepetést, hogy gólnélküli döntetlennel tértek pihenőre a csapatok. Bár az ellenfél kapuja előtt tanácstalanság jellemezte a mindkét gárdát, viszont kemény küzdelem folyt a pályán, így gólokat nem, ellenben sárga lapos figyelmeztetést bőven láthatott a publikum.

A játék képe a pihenőt követően sem változott, a hazaiak játszottak fölényben, ám ez meddőnek bizonyult, ugyanis a helyzetiket elpuskázták. A debreceniek támadójátéka a második félidőre sem javult látványosan, így a döntetlennel elégedettek lehettek a cívisvárosiak, ráadásul a Loki fiataljai ebben az idényben még mindig veretlenek.

A DVSC-TEVA a Ligakupa negyeddöntőjében nagy valószínűség szerint az Újpesttel mérkőzik az elődöntőbe jutásért.
A Loki csapatára szombaton újabb erőpróba vár, Sándor Tamásék Győrbe látogatnak, ahol bajnoki pontokért küzdenek majd a mérkőző felek.

Tények

Nyíregyháza Spartacus–DVSC-TEVA 0–0
Nyíregyháza 400 néző. Vezette: Nagy R. (Márkus, Demeter)
Nyíregyháza: Illyés – Zaleh, Bagoly, Cséke, Perényi – Vukadinovics, Hegedűs T., Ramos (Lippai 62.), Granát – W. Silva (Szilágyi N. 62.), Sindou (Menougong 46.).
DVSC-TEVA: Polekszics – Nagy Z., Bíró P., Szűcs I., Szatmári – Nagy R. (Spitzmüller 62.), Vukmir, Huszák, Éles – Szilágyi P. (Faggyas 78.), Sztojkov (Lucas 89.).
Sárga lap: Vukadinovics (17.), Nagy Z. (30.), Cséke (35.), Ramos (45.), Vukmir (46.), Hegedűs (53.)

Kapcsolódó anyagok:

  • Szpari-Loki
  • Dzsudzsák: újabb siker
  • „A csatárt a gólok minősítik”
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!