haon-sportoldal

2007.12.11. 05:39

Úri módon nem lehet!

<p>Kecskemét - Néhány játékosa hozzáállását is kifogásolta Walke mester a vesztes kosárlabda-bajnoki után.</p>

Elszenvedte második vereségét a másodosztályú pontvadászatban a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület (DEKE) alakulata. A hajdúságiak tizenegy pontos vezetést leadva maradtak alul Kecskeméten.

Jó előjelekkel várhatta zsinórban második idegenbeli bajnoki mérkőzését a DEKE együttese, hiszen a Walke Károly irányította cívisvárosiak roppant magabiztosan győzedelmeskedtek ezt megelőzően Tiszaújvárosban (55–83).

Ám Kecskeméten egészen másképp alakultak a történések, és hogy végül vereség lett a dologból (61–59), azt nagymértékben maguknak köszönhetik Tóth Gáborék. A debreceniek a középső két negyedben úgy kosárlabdáztak, ahogyan az elvárható egy csoportelsőségre törő csapattól, ennek köszönhetően tizenegy pontos előnyre tettek szert. Ám a sereghajtó, idáig mindössze két győzelmet összeszorgoskodó kecskemétiek nem adták fel, és elsősorban hozzáállásban múlták felül az esélyesebb vendégeket.

A nagy hazai akarásnak ezúttal nem nyögés, hanem egy bravúrgyőzelem lett az eredménye, ám vélhetően ezt a zakót nem viszik tovább magukkal a felsőházi rájátszásba a debreceniek.

A nyolc győzelem, két vereség mutatóval álló egyetemisták a 2007-es év utolsó bajnokiján, december 15-én, szombaton 17 órától a Baja ellen lépnek pályára az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Mesterszemmel

Walke Károly: – Harcos meccs volt, amelyen a kecskemétiek jobban odatették magukat, mint ahogyan a mieink közül néhányan. Úri módon nem lehet kosárlabdázni!

A tények

Férfi kosárlabda NB I. B Keleti-csoport

Univer II.–DEKE 61–59 (16–12, 13–20, 11–17, 21–10).
DEKE: ERDEI 16/3, Ádám 6/6, Tóth G. 9/3, Gócs 9/3, Kollár. Csere: Becsky, TAKÁCS D. 15/6, Kovács I. 2, Varró 2. Edző: Walke Károly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!