haon-sportoldal

2007.12.18. 14:04

Mátét szívesen látnák a Lokiban

<p>Debrecen - A DVSC-TEVA természetes módon nem csak igazol futballistákat, hanem elad, vagy nagyon sok esetben kölcsönad más kluboknak, mint azt tette Máté Péter és Virág Aladár esetében.</p>

Máté az angol élvonalban szereplő Reading gárdájához tartozott az utóbbi időkben, míg Virág a REAC-nál próbált szerencsét. A két labdarúgó pályafutása most úgy tűnik, fordulóponthoz érkezett, hiszen Máté esetében lejárt a kölcsönadási szerződés, míg Virág szolgálataira nem tart igényt a továbbiakban a rákospalotai egylet.

Máté visszajöhet

Máté Péter esetében a Reading még nem nyilatkozott, hiszen a kölcsönadás lejárta után az angoloknak lehetőségük van szerződtetni a debreceni játékost. Hivatalosan december 31-ig kell állást foglalnia a Reading képviselőinek arról, hogy igényt tartanak-e továbbra is Mátéra, azaz még ebben az évben eldől, kell-e az angoloknak a védő – nyilatkozta a NaplónakHerczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere.

– Amennyiben a Reading és Máté útjai elválnak, úgy Pétert szívesen látjuk a Lokiban, hiszen itt nevelkedett Debrecenben, ismerjük az erényeit, így bizton állíthatom, mindenképpen erősítést jelentene a csapat számára. A napokban beszéltem a játékossal, aki elmondta, teljesen felépült a sérüléséből, viszont a jövőjével kapcsolatban még sok a kérdőjel benne, hiszen más csapatok is érdeklődnek felőle.

Virág Aladárról a következőket mondta a debreceni szakember: – Az elmúlt idényt a REAC csapatánál töltő labdarúgóról jelen állás szerint felelőtlenség lenne bármit is mondanom, annyira képlékeny még az ő sorsa. Elképzelhető, hogy Virág nálunk kezdi meg a felkészülést, de az, hogy hol folytatja a pályafutását, még kérdéses – fogalmazott Herczeg András.

Természetesen a Napló kíváncsi volt arra, érkeznek-e újabb próbajátékosok a cívisvárosba? Erre a felveteésre Herczeg azt válaszolta, a menedzserek rengeteg játékost ajánlanak a debreceni klub és szakmai vezetés figyelmébe, de csakis azokat nézik meg az illetékesek, akik jó ajánlólevéllel rendelkeznek.

A Kassa már biztos

A Loki szakmai stábjának vezetője elmondta, még folynak az egyeztetések arról, hogy a DVSC-TEVA a felkészülési időszak során mikor és kivel játszik edzőmeccset, egy időpont és riváléis viszont már biztos: január 20-án a szlovák bajnokság egyik meghatározó alakulata, a Kassa vendégszerepel Debrecenben, a csapatok két mérkőzést játszanak egymással, 11 és 13 órai kezdettel.

Kapcsolódó anyagok:

  • Erőnlétben előre kell lépni a Lokinál
  • Galvao bizonyított - ötéves szerződés a jutalma
  • A pihenő alatt sincs lazsálás
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!