haon-sportoldal

2007.12.12. 12:48

Erőnlétben előre kell lépni a Lokinál

<p>Debrecen-Miroslav Beránek távozását követően hivatalosan november 29-én adott engedélyt az új szakmai stábnak a DVSC-TEVA vezetősége, így ekkor derült ki, hogyan áll fel a szakvezetés a következő idényre.</p>

A Loki szurkolók számára a team-ben egyetlen ismeretlen személy akadt, nevezetesen a szerb szakember, Zoran Szpisljak.
Mint ismert, a brit állampolgárságú edző korábban főleg utánpótlás csapatoknál dolgozott, egyik legnagyobb erényének azt tartják, hogy gyorsan felfedezi a fiatalokban rejlő tehetséget, így Debrecenbe érkezésekor be is jelentette, hogy az utánpótlásunkra nagy figyelmet fordít majd.
A szakember a Ligakupa mérkőzésen és az edzéseken már közelebbi ismeretséget kötött a bajnokcsapat tagjaival.

Magas tempó a cél

– A benyomásaim jók, megállapíthatom, hogy a DVSC-nek kiváló, technikásjátékosai vannak, de nagyon sokat kell még dolgozni. Főleg a taktikaielemek végrehajtásán kell változtatni, sokat kell gyakorolni és nagy munka vár még ránk, hogy fizikálisan is a topon legyen mindenki – sorolta az első benyomásait Zoran Szpisljak a klub honlapján.

– A vereséggel zárult REAC elleni meccsen az járt a fejemben, amit már említettem is: sok munka vár ránk.
Rengeteg hibával játszottunk, különösen a védekezésünk volt instabil.
Emellett a játékosok nem pörögtek fel kellően.
A mérkőzés után kielemeztük a hibákat és keményen dolgoztunk, hogy rövid idő alatt javítsunk játékunkon. A jelek szerint sikerült, hiszen a következő két Ligakupa-meccset megnyertük.
A jövőben elsősorban fizikailag kell fejlődnünk, hogy a játékosok kilencven percig bírjanak játszani. Végig magas tempót kell diktálni, mert ezt a modern futball megköveteli.

Bár csak rövid ideje vagyok itt, de igyekeztem minél jobban megismerni a klub utánpótlását is. Elmondhatom, hogy nagyon sok tehetséges játékos van, akikben látom az elszántságot. Sokat dolgoznak azért, hogy az első keret közelébe kerüljenek. Szeretnék segíteni nekik, hogy fejlődésük töretlen legyen – fogalmazott a Herczeg András segítője.

Kapcsolódó anyagok:

  • Az év futballistája 2007-ben
  • Győzelemmel búcsúzott a Loki
  • Alaposan átgondolt döntések a Lokinál
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!