haon-sportoldal

2007.11.19. 13:42

A Honvéd is kipipálva

<p>Debrecen - Továbbra is vezeti csoportját az NB I. B-ben a DEKE együttese.</p>

Hatra növelte győzelmei számát a Debreceni Egyetem Kosárlabda-egyesület (DEKE) gárdája a másodosztályú pontvadászatban. A Walke-tanítványok ezúttal a szebb napokat is látott Budapesti Honvédot múlták felül.

A hajdúsági csapatból sérülés miatt hiányzott Tóth Gábor, Kungler Sándor és Ambrusz Ákos is, ám a csapattársak gondoskodtak róla, hogy így se forogjon veszélyben az újabb DEKE-diadal. Az egyébként jól játszó Honvédnak nem sok sansza volt a szoros eredmény elérésére, hiszen a találkozó során már húszpontos debreceni előnyt is mutatott az eredményjelző, nagy kár, hogy az utolsó negyed lezserkedése miatt a végére csupán tizenkét pontos differencia maradt a két alakulat között. A Honvéd ellen nem dobtak annyi triplát a cívisvárosiak, mint amennyit mostanában szoktak, ám a Tripla esély elnevezésű akciójuknak köszönhetően az Életfa Egyesület így is hétezer forinttal gazdagodott.

Győzelmével a DEKE továbbra is az élen tanyázik a Keleti-csoportban, a következő fordulóban, szerdán 17 órától pedig ismét hazai környezetben lépnek pályára Ádámék, hiszen a szegedi társaságot fogadják. Ám a fiúkra a héten még egy összecsapás vár, mégpedig pénteken, a Magyar Kupában a Nyíregyháza NB I. A csoportos alakulata lesz a vetélytársuk. A minden bizonnyal nagy érdeklődéssel várt találkozót 19 órától rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Walke Károly: – Jobb Honvédot kaptunk, mint amire számítottunk. Örüljünk a győzelemnek, ami nem volt olyan mértékű, mint a Jászberény ellen, de meg kell ezt is becsülni.

A tények

DEKE–Bp. Honvéd 77–65 (23–16, 16–14, 22–15, 16–20).
DEKE: Sormaz, ÁDÁM 13/6, VARRÓ 12/6, GÓCS 20/6, Kovács I. 4. Csere: Hegedűs 2, Gorácz 4, Erdei 14, Becsky 3/3, Kollár 4, Vas 1. Edző: Walke Károly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!