HAON - Sport - DVSC

2019.03.18. 14:15

Bejött a rövidpasszos játék a debrecenieknek

Debrecen - Sikerült a Diósgyőr védői mögé kerülni, Szécsi pedig az ötösről bevágta Antal kapujába.

Debrecen - Sikerült a Diósgyőr védői mögé kerülni, Szécsi pedig az ötösről bevágta Antal kapujába.

Mintha nem is ugyanazt a meccset látta volna a két vezetőedző szombat este a Nagyerdei Stadionban lejátszott DVSC–DVTK (1–0) találkozón – derült ki a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A Loki edzője, Herczeg András nagy akaratról, csapategységről, bizonyos értelemben túlmotiváltságról és megérdemelt győzelemről beszélt. Míg Fernando Fernandez, a borsodi gárda trénere úgy érezte, hogy a derbin csak egy csapat, a DVTK volt a pályán.

Nehéz volt ellenük

A Diósgyőr a sokmozgásos, rövidpasszos, olykor tetszetős megoldásokkal tarkított játékkal szinte végigtámadta a két félidőt, komoly gólszerzési lehetőség nélkül. Az azonban, hogy ez a debreceni vizitálásuk így sikerült, a DVSC csapategységének, masszív védekezésének volt köszönhető. Illetve annak, hogy Lokinak az öt védővel felálló vendégek ellen egy igazán nagy helyzete volt, mégpedig a 18. percben, amit Szécsi Márk az ötösről be is vágott Antal kapujába.

– Nagyon nehéz, ha a kapujuk előtti területet ennyire lefedik, így nekünk, támadóknak csak kevés mozgásterünk van. Ennyi védővel szemben a sokpasszos játék a legeredményesebb, az utóbbi hetekben egyébként ezt próbáltuk játszani. Igyekeztünk a védők mögé kerülni, ez sikerült is, és ebből szereztem meg a vezető gólt, ami győztes találatnak bizonyult – beszélt a gólról Szécsi. A Loki saját nevelésű, de a Puskás Akadémiától erre az idényre kölcsönben lévő csatára elmondta azt is, hogy harcos Diósgyőrre számítottak, hiszen a vendégeknek a kiesési zónából való elkerülés miatt mindenképpen pontot kellett szerezniük.

– Ezen a meccsen kevés gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, de igazából a DVTK-nak sem volt nagyon sok helyezte, pontosabban fogalmazva, helyzetük sem volt egyáltalán. A találkozó végén ugyan jöttek a beadásaik, de azokban sem volt gólveszély. A gólom után hátrébb húzódtunk, de nagyon nem akartuk magunkra húzni az ellenfelünket. Így alakult a meccs képe, hogy a DVTK átvette az irányítás a második félidőben. Ha megszereztük a labdát, próbáltuk kihozni a kapunk előteréből, majd azt megtartani, illetve gyors kontrákkal operálni ellenük. A keddi Magyar Kupa-mérkőzéssel együtt három találkozónk volt egy héten belül, és próbálunk minden fronton helytállni. A következő meccsünk március 30-án lesz Székesfehérváron, addig lesz egy rövid pihenő, majd készülünk a Vidi ellen.

KZS


[related-post post_id="4174011"]

[related-post post_id="4174002"]

[related-post post_id="4173703"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!