HAON - Sport - DVSC

2019.02.25. 11:11

A Lokit fogta meg a vezető gól Varga szerint

Debrecen - „Ha egy kicsit higgadtabbak vagy pontosabban vagyunk, minimum egy pontot megérdemeltünk volna.”

Debrecen - „Ha egy kicsit higgadtabbak vagy pontosabban vagyunk, minimum egy pontot megérdemeltünk volna.”

Varga Kevin szavai ezek a paksi vesztes meccs lefújását követően. Az OTP Bank Liga második körének zárófordulóján a DVSC a Paks vendégeként 2–1-es vereséget szenvedett. A futball szépségeit tekintve az első félidő egészen biztosan nem vonul be a sportágat szeretők emlékébe. Puhatolózó, az ellenfél hibáit, megingásait kihasználni igyekvő játék folyt a pályán, ahol a félidő jó részében a vendégeknél volt a labda, míg a végén a hazaiak domináltak. Sőt a paksiak friss igazolása, Windecker ajtó-ablak helyzetben a kifutó Nagy Sándor mellett a kapu mellé gurított.

A második félidőben harapósabb Debrecen futott ki a pályára, már a saját térfelükön letámadták a hazaiakat, nem ismertek elveszett labdát, és jöttek a gólhelyzetek. Egy beadást követően egy lecsorgó labdából Varga Kevin révén megszerezte a vezetést a debreceni alakulat. A gól azonban inkább a Lokit fogta meg, a paksiak nagy iramot diktálva vezették támadásaikat, majd egy szögletből szerzet, számukra szerencsés góllal egyenlítettek, néhány perc múlva pedig büntetőből megfordították a meccset. Innentől kezdve a Lokinak szinte semmi sem jött össze. A paksiak az eredmény tartására rendezkedtek be, masszívan védekeztek, Vargáéknak pedig nem sikerült a védelem mögé kerülni.

Fölé rugdosták a labdát

– Az első félidőben egy paksi lehetőséget leszámítva abszolút egyenlő partnerei voltunk a hazaiaknak. A második félidőt jól kezdtük, meg tudtuk szerezni a vezetést. Sajnos utána elkerülhető gólt kaptunk, erre a Paks vérszemet kapott, és jöttek ránk. Egy tizenegyesből megfordították a mérkőzést, majd utána minden erőnket mozgósítottuk, de ez ma sajnos kevés volt – foglalta össze Varga Kevin, a Loki támadó középpályása, majd részletezte: – Az első félidő első felében nem volt probléma a játékunkkal, a vége felé ránk erőltette az akaratát a vendéglátó. Igaz, a gólhelyzetekig nem jutottak el, de ők domináltak. A második félidőben pedig sikerült megvalósítani azt, amit a szünetben megbeszéltünk, hogy támadjuk le őket, próbáljunk helyzeteket kialakítani, és persze legyünk higgadtak a kapu előtt. Szerencsére a gól előtt hozzám perdült labdát sikerült a kapuba juttatnom, és azzal megszerezni a vezetést. Ez érdekes módon megfogott minket, utána szinte semmi nem sikerült, ez egy ilyen nap volt. Minden erőnket mozgósítottuk, oda is értünk a Paks kapuja elé. Igazán nagyon nagy helyzetünk a végjátékban nem alakult már ki, hiszen a hazaiak kapuja fölé rugdostuk a labdát. Ha egy kicsit higgadtabbak vagy pontosabban vagyunk, minimum egy pontot megérdemeltünk volna – mondta Varga.

Bódi sérülése, Tőzsér lecserélése után Kevinnek jutott a feladat, hogy a szögleteket és a szabadrúgásokat elvégezze. Mit mondta, támadó középpályásként keresi a lövőszituációkat. Ezt várja el tőle a szakmai stáb is, mint ahogy a támadó zónában lévő többi játékostól is. – A csapatban vannak jó lövőtechnikájú játékosok, de Bódi kényszerű lecserélése nem jött jól, nagyon nagy szükségünk van rá. A meccs végén pedig Dani sem volt már a pályán.

KZS


[related-post post_id="4152446"]

[related-post post_id="4152197"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!