HAON - Sport - DVSC

2019.01.26. 18:08

DVSC: most már jöhet a bajnoki

Debrecen - A debreceniek lejátszották két utolsó felkészülési mérkőzésüket az Újpest elleni NB I-es rajt előtt.

Debrecen - A debreceniek lejátszották két utolsó felkészülési mérkőzésüket az Újpest elleni NB I-es rajt előtt.

A február másodikai bajnoki nyitány előtti utolsó két felkészülési mérkőzését játszotta le a DVSC szombaton a pallagi edzőcentrumban. Déltől a román másodosztályú Lucefarul Oradea, azaz a Nagyvárad volt a hajdúságiak ellenfele, ezt követően pedig az NB II-es Kazincbarcikával csaptak össze.

A első találkozó előtt a debreceniek összeállítására rápillantva látható volt, hogy azon a meccsen játszik majd több alapember Herczeg András együttesében.

Gyors gólok

Megfelelően letakarított műfüvön, januárhoz képest viszonylag enyhe, napsütéses időben kezdődött a romániai gárda elleni mérkőzés.

Nem váratott sokat magára a házigazdák első találata, ugyanis az már az 5. percben megszületett. Takács Tamás játszott kitűnően Damásdi Alexhez, aki jó 10 méterről megzörgette a hálót.

Fotók: Molnár Péter

Tovább robogott a Lokomotív, és mindössze hat perccel később ismét a nagyváradi kapuban táncolt a labda. Szögletet követően az ötös környékén pattogott a játékszer, majd kikerült Kinyikhez, aki Szatmári fejére emelte azt, a hórihorgas védő pedig gólt fejelt.

Nem lassítottak a lokisták, több helyzetet is kialakítottak a szünetig, de nem sikerült újabb találatot elhelyezni a vendégek hálójában.

A második félidő 61. percében Haris Attila – akinek a bajnokságban még nem jött össze a gólszerzés a DVSC mezében, bár sokszor közel járt hozzá – köszönt be az ellenfélnek: Tőzsér-Takács-Haris volt a labda útja, utóbbi pedig közelről a hálóba továbbított.

Szerb kapust tesztelnek

A meccs hátralévő részében is sok szép támadást vezetett a Debrecen, de Takács többször is elrontotta a ziccert. Azonban egy alkalommal mégis összejött a gólszerzés a csatárnak: Damásdi passzát egy lépésről rúgta a kapuba.

A barcikaiak ellen egy igen fiatal DVSC vette fel a harcot, a kapuban egy próbajátékon lévő hálóőrrel, akit néhány napig figyel majd a piros-fehérek szakmai stábja. A 26 éves szerb Nikola Mirkovics többek között volt a Spartak Subotica, az FK Rad kapusa, legutóbb pedig a görög Atromitosban állt a gólvonalon.

A borsodiak szerezték meg a vezetés, a szerb cerberus kiütötte a labdát egy lövést követően, de az érkező Raul Palmes éles szögből a kapuba vágta a kipattanót. Nem sokkal később jött a válasz, Varga Kevin szabadrúgásból volt eredményes.

A közben egyre hidegebbé váló időben jobbára mezőnyjátékot hozott a második játékrész, igaz, volt egy ígéretes Kerekes-fejes a barcikai kapu előtt, amit védett a kapus. Az utolsó húsz percre felpörögtek az események, előbb Gábor Lukács volt eredményes, majd a végén Tóth László talált be, beállítva az 1–3-as végeredményt.

A DVSC legközelebb már tétmeccsen lép pályára, február második napján az Újpest látogat a Nagyerdei Stadionba.

TN


A tények

DVSC–Nagyvárad (Luceafarul Oradea) 4–0 (2–0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Takács J.

DVSC: Nagy S. (Kovács P. 75.) - Bényei (Pávkovics 60.), Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Damásdi, Tőzsér (Kusnyír 60.), Haris, Bódi – Szécsi, Takács

Gól: 1-0 Damásdi (5.), 2-0 Szatmári (11.), 3-0 Haris (61.), 4-0 Takács (79.)

DVSC - Kazincbarcika SC 1-3 (1-1)

Debrecen-Pallag. Vezette: Gálfi.

DVSC: Mirkovics (Hrabina 60.) - Cikos, Pávkovics, Ujvárosi, Barna - Varga K., Kusnyír (Kovács R. 58.), Nikitscher (Balogh K. 46.), Nagy K. – Zsóri, Kerekes

KBSC: Somodi (Fiola) – Palmes (Virág 64.), Belényesi, Fótyik (Vajda 62.), Mikló (Heil 62.) - Tóth L., Toma (Krausz 64.), Oltean (Gábor 64.), Szabó L., Kiss B. - Kanalas

Gól: 0-1 Palmes (13.), 1-1 Varga K. (24.), 1-2 Gábor (71.), 1-3 Tóth L. (86.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!