HAON - Sport - DVSC

2018.03.02. 12:34

Úgy tűnik, lesz NB I-es forduló a hétvégén

Debrecen - Bár voltak klubok, amelyek kihagyták volna, ha minden igaz, lesz meccs szombaton az OTP Bank Ligában.

Debrecen - Bár voltak klubok, amelyek kihagyták volna, ha minden igaz, lesz meccs szombaton az OTP Bank Ligában.

A Nemzeti Sport Online megkeresett néhány klubot a labdarúgó OTP Bank Ligából, hogy a jelenlegi, télies időjárás mellett a hétvégén meg tudják-e rendezni a soron következő hazai találkozójukat. A portál értesülései szerint az NB I-es bizottságban téma volt a hétvégi bajnoki forduló elhalasztása, s például a Haladás csapatánál javasolták a 21. kör, illetve a Vasas elleni mérkőzésük elhalasztását, és ezt kilenc másik klub is támogatja.

Kardoskodnak

„Úgy tudom, az MLSZ foglalkozik a 21. forduló elhalasztásának lehetőségével. Szombathelyen lehetne meccset rendezni, mert üzemel a pályafűtés, jelenleg csak az a hó van a játéktéren, amit a szél befújt, de ez nem okozna problémát. Ami miatt mégis javasoltuk a hétvégi halasztást, az az, hogy ma napközben is mínusz nyolc fok hideg volt, délután 17 órára pedig, amikor szombaton kezdődnie kellene a Vasas elleni találkozónknak, még hidegebb várható. Ezért a játékosok és a nézők egészsége érdekében úgy gondoljuk, szerencsésebb lenne a halasztás. Profik vagyunk, tudunk szerdán is meccseket játszani” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós.

A Videoton kezdte

Az NSO értesülései szerint a tabellán 2. helyen álló Videoton volt az egyik kezdeményezője annak a klubok közül, hogy a teljes hétvégi fordulót halasszák el az időjárásra való tekintettel. A klub reagált is erre.

„Valóban van kommunikáció a hétvégi forduló elhalasztásának ügyében a klubok között. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy nem lenne szerencsés a hétvégi forduló megrendezése, elsősorban a játékosok egészségének védelme érdekében. Ettől függetlenül úgy készülünk, hogy lesz meccs, és ha lesz, akkor a Videoton ott lesz” – nyilatkozta Gressó Gergely, a Videoton sajtófőnöke.

A szövetségben végül nem született döntés lapzártánkig, de azt tudni lehet, hogy az MLSZ a lejátszás mellett törne lándzsát.

HBN


[related-post post_id="3782545"]

[related-post post_id="3782809"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!