HAON - Sport - DVSC

2017.12.02. 16:20

Egyedülálló kezdeményezéssel szeretnének fellegvárrá válni

Debrecen - A középiskola elvégzése után szakedzői képesítést szerezhetnek a fiatalok.

Debrecen - A középiskola elvégzése után szakedzői képesítést szerezhetnek a fiatalok.

Bokszképzést indít a DVSC ökölvívó szakosztálya és az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Középiskola. Az országosan is unikumnak számító együttműködés alapján a következő tanévtől a baptista egyház által működtetett iskolában közösen ökölvívó képzést indítanak. Megfogalmazott cél, hogy hosszútávon a cívisváros az ökölvívásban, és az edzőképzésben is az ország egyik fellegvára legyen.

Jó nevű szakemberek

A pénteki sajtótájékoztatón Novákné Kónya Zita igazgató elmondta: a négyéves képzést a tantervbe beillesztve a kilencedik évfolyamosoknak indítják, akik ebből érettségit tesznek, majd egy egyéves OKJ-s tanfolyam keretén belül ökölvívó sportedzői képesítést szerezhetnek. A képzés elméleti hátterét a Debreceni Egyetem oktatói, a DVSC edzői, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) szakemberei biztosítják, többek között a MÖSZ elnöke, Erdei Zsolt, valamint ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A tájékoztatón elhangzott, a képzéssel még színesebbé vált a cívisváros oktatási kínálata.

– Úgy gondolom, ez egy hiánypótló kezdeményezés. Azt szeretnénk, hogy a sportolók, és az edzők jó képzést kapjanak, és ezzel Debrecent hosszabb távon az ország egyik ökölvívóbázisává emeljék majd – fogalmazott Szabó Gyula, az oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnöke.

Ajándék az ünnepekre

Idén tizennegyedik alkalommal szervezi meg a hátrányos helyzetű családokat támogató cipősdoboz-akcióját a baptista egyház. A szervezők elmondták, aki részt szeretne venni az akcióban, keressen egy üres cípősdobozt és töltse fel ajándékokkal, majd az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral. A szervezők december huszadikáig várják az adományokat.

A DVSC bokszklub és az Észak-alföldi Tornádó Ökölvívó Régió szervezésében december vasárnap 13 órától az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében (DVSC bokszterem) elsősorban fiatalok számára rendhagyó pofonpartit rendeznek Mikulás Kupa néven.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!