HAON - Sport - DVSC kézi

2018.02.16. 13:25

DVSC-TVP: dominálni szeretnének az elejétől fogva

Debrecen - Tóvizi szerint ha a tudásuknak megfelelően kézilabdáznak, itthon tarthatják a két pontot.

Debrecen - Tóvizi szerint ha a tudásuknak megfelelően kézilabdáznak, itthon tarthatják a két pontot.

Sűrű hetük van a Loki kézilabdázóinak, a szerdai Győr elleni csata után itt a következő ellenfél, vasárnap este az újonc Kecskeméti NKSE teszi tiszteletét a Hódosban. A kisalföldiek ellen egy 15 perces szakaszt leszámítva dicséretes teljesítményt nyújtottak Vida Gergő tanítványai, örömteli, hogy a fiatalok közül Tóvizi Petra, Borgyos Panna és Zelizi Fanni is hozzá tudott tenni a játékhoz, sőt, Tóvizi a csapat egyik legjobbja volt a Főnixben. A 19 éves beállónak nem csak emiatt emlékezetes ez a hét: csütörtökön öt évvel megtoldotta a szerződését a Lokival, ezzel is jelezve, hosszútávon is számíthat rá az együttes.

A juniorválogatott kézilabdázó a csapat hivatalos honlapjának elmondta, sikerült olyan megállapodást kötni, amely mindkét fél számára előnyös. Petra így nyilatkozott a szerződéskötés után:

Nekem fontos, hogy így a családommal élhetek, az Ady Endre Gimnáziumban tudok leérettségizni, s szeretnék a Debreceni Egyetemen továbbtanulni. Szeretem a várost, a csapatot, a szurkolótábort, itt vagyok itthon! Nagy céljaim vannak a kézilabdában, a DVSC-ből szeretnék felnőttválogatott lenni."

Jó meccset játszottak

A fiatal beálló a Naplónak beszélt a Győr elleni találkozóról, és arról, mit vár a vasárnapi, a hírös város csapata elleni mérkőzéstől.

– Szerintem egy jó mérkőzést tudtunk játszani a világklasszisokból álló ellenféllel szemben – elevenítette fel a szerdai összecsapást Tóvizi. – Az elején sikerült, türelmesen játszanunk ezzel is visszafogva tempót, sajnos a félidő második részében elkezdtünk kapkodni, és emiatt a koncentrációnk is szétesett, így kimaradtak a helyzeteink, amiket a rutinos győriek meg is büntettek. Ennek következménye volt az az elég hosszú gólcsend, ami el is döntötte a találkozó sorsát. De ez már a múlt, mostantól csak a vasárnapi bajnokival szabad foglalkoznunk.

Nyerni kell

A Debrecen az első fordulóban talán a vártnál nehezebben, 26-25-re nyert Kecskeméten, most mindenképpen nyugodtabb találkozóra számítanak hajdúságiak.

– Az első meccsünk kissé döcögős volt, de akkor igazából a győzelem begyűjtése volt a fontos. Vasárnap, ha az első perctől kezdve keményen és a tudásunk szerint kézilabdázunk, akkor itthon kell, hogy tartsuk a két pontot. Hiába újoncok, nem szabad lebecsülni a kecskeméti együttest, ügyelnünk kell a szárnyjátékukra, mert a szélsőik jó százalékkal értékesítik a helyzeteiket, de Siska, és Kucerova révén középen is veszélyesek – hívta fel a figyelmet a beálló.

A DVSC-TVP – Kecskeméti NKSE K&H női kézilabdaliga-mérkőzés vasárnap 20 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!