HAON - Sport - DVSC kézi

2017.05.28. 12:35

DVSC-TVP: Győzelemmel búcsúztak

Debrecen - A szakmai stáb szerint Jezsikava volt a legjobb lokista, míg Horváth-Pásztor lett a közönségdíjas.dc

Debrecen - A szakmai stáb szerint Jezsikava volt a legjobb lokista, míg Horváth-Pásztor lett a közönségdíjas.dc

A szezon utolsó mérkőzését játszotta a DVSC-TVP szombaton este, az ellenfél az MTK Budapest volt a bajnokság utolsó fordulójában. Nem volt tét nélküli a meccs, hiszen egy esetleges MTK-győzelem a két csapat helycseréjét jelentette volna a tabellán.

A találkozó előtt kapták meg aranyérmüket az NB II. Észak-Keleti csoport juniorbajnokságát megnyerő ifjú lokisták. Ezután a szezon legjobb utánpótlás korú játékosai vehették át díjaikat Kim Rasmussentől, a magyar női válogatott szövetségi kapitányától, az U13-as korosztályban Buzás Petra, a serdülőknél Vámosi Panna, az ifjúságiaknál Borgyos Panna, a junioroknál Tóvizi Petra lett a díjazott.

Izgalmas csata

Jól kezdte a DVSC a találkozót, pár perc alatt 4-1-re elhúztak, Kelemen a találatokból hármat jegyzett. De ez nem roppantotta meg a vendégeket, kiegyenlítettek (4-4). A piros-fehérek újra nekidurálták magukat, aminek eredményeként megléptek 10-5-re. Bár a felzárkózás nem ment gyorsan, az MTK a szünetre felzárkózott 13-11-re.

A második félidőben úgy tűnt, gyorsan dűlőre viszik a dolgot Jezsikaváék, a 35. percben 17-11 volt az állás, ám a Golovin-tanítványok nem adták fel. Háfra és Frankovic vezérletével izgalmassá tették a hajrát. Döntetlen volt az állás a vége előtt két perccel, ám Siska és Kelemen találatival végül 26–24-re nyert a DVSC, s a 7. helyen zárta a bajnokságot.

Különdíjasok, búcsúzók

A befejezés után kapták meg díjaikat a 2016/17-es szezon legjobbjai. A közönségdíjas Horváth-Pásztor Bettina lett, az év legjobbja pedig Karina Jezsikava. Majd a búcsú pillanatai következtek, a szezon végén távozó játékosokat, Siska Pálmát, Marincsák Nikolettet, Marija Garbuzt, Jelena Deszpotovicsot és Tóth Melindát köszöntötte a klub vezetése és a szurkolók.

HBN


DVSC-TVP–MTK-BUDAPEST 26–24 (13–11)

Debrecen 800 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – VARSÁNYI 4, Sirián 3, Punyko3, Deszpotovics 2, Jezsikava 3 (1), KELEMEN 8. Csere: Csáki, Siska 2, Tóvizi 1, Tóth M. Edző: Tone Tiselj

MTK: HLOGYIK – Slakta 2, HÁFRA N. 4, Tóth E. 3, Gorilszka 2 (1), TERMÁNY 4 (1), Szádvári 2. Csere: Putz (kapus), Kovács G., Dakos 1, FRANKOVIC 4, Márton G. 1, Horváth D. Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 11. p.: 4–4. 16. p.: 8–4. 24. p.: 10–8. 35. p.: 17–11. 46. p.: 22–18. 49. p.: 22–20 . 58. p.: 24–24. Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2


Mesterszemmel

Tone Tiselj: Büszke vagyok a csapatomra és örülök, hogy győzelemmel zártuk ezt a nehéz szezont. Nagyon szerettünk volna nyerni, hiszen ennek a keretnek ez volt az utolsó mérkőzése. Köszönöm a játékosoknak, a szurkolóknak és az stábnak az egész éves munkát.

Golovin Vlagyimir: Nemzetközi szintű játékvezetés mellet sikerült hatvan percig izgalmassá tenni a mérkőzést.


A női kézilabda NB I. 2016/17-es szezonjának 26. fordulójában a DVSC-TVP az MTK Budapest együttesét fogadta szombaton 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!