HAON - Sport - DEAC

2018.03.08. 10:27

DEAC: biztató játék, kilencpontos vereség Szombathelyen

Debrecen - Kilenc pontos vereséget szenvedett a DEAC a hazai pályán eddig veretlen, bajnokesélyes Falco otthonában. A debrecenieknél nagyszerű játékkal mutatkozott be az új szerzemény, Goran Martinics, érkezésével érezhetően javult a csapat játéka.

Debrecen - Kilenc pontos vereséget szenvedett a DEAC a hazai pályán eddig veretlen, bajnokesélyes Falco otthonában. A debrecenieknél nagyszerű játékkal mutatkozott be az új szerzemény, Goran Martinics, érkezésével érezhetően javult a csapat játéka.

Álmosan kezdte a találkozót a DEAC, két perc után, már 8-0-t mutatott az eredményjelző. Armwood törte meg a debreceni kosárcsendet, de Falco tovább robogott, a negyed derekára pedig Tóth Norbert kosarával már kétszámjegyűre hízott a differencia. Berényi Sándor cserékkel igyekezett felrázni övéit, Lauderdale és Velkey beállásával valamelyest stabilizálódott a játék. Az amerikai center és az új igazolás, Goran Martinics vezérletével sorra érkeztek a hajdúsági kosarak, de a vasiak előnyéből így is megmaradt nyolc egységnyi.

A folytatásban tovább tartott a DEAC lendülete, Velkey triplája és Lauderdale zsákolása után pedig már csak három volt közte (29-26), időt is kértek a sárga-feketék. Pustahvar és Perl triplájával magához tért a Falco, de nem esett össze a cívisvárosi alakulat, és Armwood extra dobásaival tartották a lépést. Hiába duplázták a folytatásban az amerikai erőcsatárt, támadásban továbbra is nagyszerűen járt a labda, és két perccel a nagyszünet előtt egy kosárra zárkózott a DEAC (42-40). Öt másodperc volt már csak a félidőből, Berényi Sándor felrajzolt játékából pedig Kósa Tamás dobhatott üresen a sarokból, hajszálpontos hárompontosával egy pontra sikerült feljönni.

[related-post post_id="3789191"]

Érezhetően motiváltabban jöttek ki a hazaiak az öltözőből, szigorítottak védekezésükön, és az első félidőhöz hasonlóan egy 8-2-vel nyitottak, érkezett is a padról a Lauderdale-Velkey páros. 25 perc után a szombathelyiek kulcsjátékosa, Govens megszerezte első pontjait, rögtön egy három plusz egyes akció formájában, azonnal időt kért Berényi (64-57). A magyar válogatott honosított hátvédének vezérletével nagyon belelendült a Falco, ismét tízen kívülre került a DEAC. Az egészpályás letámadás sem hozta meg a várt áttörést, így az utolsó felvonáshoz érkezve eldőlni látszott a találkozó.

Nem adta fel azonban a DEAC, és bár a folytatásban is potyogtak a kosarak, ismét sikerült tízen belülre kerülniük (82-73). Martinics és Amwood ponterős játékának köszönhetően jöttek is a hajdúsági pontok, de a Falco –elsősorban büntetőkből – tartani tudta a különbséget. A taktikusan játszó szombathelyiek innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből, és végül megérdemelten nyertek. A Debrecennek viszont a rossz kezdést leszámítva végig volt tartása, és a bentmaradásért folytatott harc szempontjából bíztató játékkal rukkolt elő. Folytatás szombaton, hazai pályán, a közvetlen rivális Sopron ellen.

- deacbasket.hu -


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 95-86 (25-17, 21-28, 30-18, 19-23)

Falco: Govens 12/9, PERL 22/9, Váradi 11/3, BORISOV 13/3, Tóth 11 cserék: Pustahvar 7/3, TAYLOR 14, Norfleet 5/3.

DEAC: Jones 6/3, MARTINICS 23/12, Lilov 2, Bognár 6, ARWOOD 19 cserék: Lauderdale 13, Velkey 12/9, Molnár 2, Kósa 3/3.

Edzők: Berényi Sándor, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, rendre olyan dolgokból kaptunk kosarat, amikre a mérkőzés előtt felhívtuk a figyelmet. Sajnos ez a fordulás után is megismétlődött, az erősségeiket ki tudták használni, és gyakorlatilag a páratlan negyedekben alakították ki a különbséget. Összességében a támadójátékunkkal elégedett vagyok, sok üres helyzetet tudtunk kialakítani, melyeket egész jó százalékkal értékesítettünk, de ennek a néhány rövidzárlatnak volt köszönhető, hogy nem tudtunk szorosabb mérkőzést játszani. Innentől kezdve csak a Sopron elleni mérkőzésre koncentrálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!