HAON - Sport - DEAC

2018.02.13. 15:54

Megtörnék rossz sorozatukat a debreceni kosarasok

Debrecen - A Kaposvár ellen javíthat az utóbbi időben gyengébben szereplő DEAC csapata.

Debrecen - A Kaposvár ellen javíthat az utóbbi időben gyengébben szereplő DEAC csapata.

A Kaposvári KK-t fogadja a DEAC az NB I A-csoportos kosárlabda bajnokság 20. fordulójában szerdán 18 órától. Berényi Sándor együttesébe újra visszatér Dallas Lauderdale, aki ősszel két mérkőzésen már szerepelt a hajdúságiaknál.

A Kaposvár a közvetlen riválisok közé tartozik, hiszen 8–11-es mérleggel jelenleg a kilencedik pozícióban van, két hellyel megelőzve a debrecenieket. A két csapat őszi összecsapásán a cívisvárosiak győzelemmel távoztak Kaposvárról, ám várhatóan a szerdai egy teljesen más mérkőzés lesz – írja a Debka.hu.

„Ez egy nagyon fontos győzelem lenne, bár idegenben sikerült nyernünk, azt gondolom, az egy bravúrgyőzelem volt, és azóta sok minden változott. Nagyon jól kezdték a szezont, de hozzánk hasonlóan nekik is volt egy komolyabb hullámvölgyük, amiből már sikerült kilábalniuk. Az őszi meccsünkön rengeteget hibáztak, érezhetően gödörben voltak akkor, tőlünk pedig több extra teljesítmény is érkezett” – vélekedett a csapat edzője, Kádár Tamás.

Zónavédekezés

A somogyiak rendkívül kétarcú csapat benyomását keltik, többször előfordult már a szezon során, hogy egy bajnokesélyes megszorongatása, vagy legyőzése után simán kikaptak egy kiesőjelölttől. Ennek oka leginkább a szerkezetükből adódik, sok múlik azon, ki hogyan reagálja le a szokatlan felállásukat.

„Nagyon sokat játszanak három magassal, így a lepattanózásban erősek, de a két amerikai is veszélyes lehet a mezőnyposztokon. A zónavédekezést sok csapat választja ellenük, de látszik rajtuk, hogy sokat készülnek belőle, egyre jobban támadnak ellene, úgyhogy erre nem hagyatkozhatunk. Szerdán is kulcsfontosságú lesz a gyors indítások hatékonysága, hiszen ez alapvetően befolyásolja a játékunkat” – mondta Berényi Sándor fiatal segédje.

A DEAC vezetősége komoly lépésre szánta el magát múlt héten, menesztették a nemrég igazolt Keron DeSields-t, helyét pedig az októberben a csapatban már bemutatkozó Dallas Lauderdale vette át. „Dallas nem ismeretlen számunkra, a mögöttünk álló rövid időszakban az ő beépítésén dolgoztunk, biztos vagyok benne, hogy változást hoz majd a játékunkba. A sérültekkel kapcsolatban annyit tudunk, hogy Farkas Attila még biztos nem játszhat, neki a háta még pár hét rehabilitációt igényel. Bognár Kristóf valamivel jobb helyzetben van, az ő játéka kérdéses, majd a mérkőzés napján dől el, bevethető lesz-e, vagy sem” – zárta szavait a tehetséges szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!