HAON - PR cikk

2018.11.30. 11:21

Oerlikon a repülőgépiparban

<strong>A légiforgalom évről évre történő robbanásszerű terjeszkedésével párhuzamosan napról napra növekszik a Debreceni Repülőtérre érkező és onnan induló járatok száma is. A repülőgépek egyre gyakoribb feltűnésekor érdemes eltöprengeni azon, hogy eme óriási gépek alkatrészei vajon hol készülnek.</strong>

A légiforgalom évről évre történő robbanásszerű terjeszkedésével párhuzamosan napról napra növekszik a Debreceni Repülőtérre érkező és onnan induló járatok száma is. A repülőgépek egyre gyakoribb feltűnésekor érdemes eltöprengeni azon, hogy eme óriási gépek alkatrészei vajon hol készülnek.

Talán nem mindenki tudja, hogy a civis város Határ úti ipari parkjában található Oerlikon Eldim Kft az egyik fő beszállítója a legjelentősebb repülőgéphajtómű gyártó cégeknek szerte a világon. A svájci tulajdonú Oerlikon cégcsoport debreceni vállalata immáron 17 éves múltra tekint vissza. Az itt készült alkatrészek szinte az összes jelenleg is „repülő” turbinában megtalálhatóak, elsősorban a civil légiközlekedésben. A cég sikeres üzletstratégiája révén mára Japántól kezdve az Egyesült Államokig a világ minden kontinensére szállít alkatrészeket. A vállalat profilja elsősorban komplex lemezalkatrészek gyártása, amelyeket speciális ötvözetek felhasználásával, világszinvonalú és különleges technológiákkal állítanak elő. Az elmúlt évek sikeres termékfejlesztéseinek eredményeképpen a kezdeti 30 fős munkavállalói létszám mára közel 200-ra bővült. Ez a 200 lelkes alkalmazott a kulcsa a vállalat eddig elért sikereinek, és alapja a további fejlődésnek.

A napokban a svájci legfelsőbb vezetés látogatást tett az Oerlikon debreceni egységében ahol immár két épületben, mintegy 6000 négyzetméteren történik a gyártótevékenység. Wolfgang Konrad  a repülőiparág üzleti egységének vezetője elismerően nyilatkozott az itt tapasztalt szervezettségről, munkakörnyezetről és a cégcsoport számára elsődleges fontossággal bíró munkavédelemről, mely a helyi gyárban kiemelkedő színvonalú. A látogatás során a svájci vezetőség a dolgozókat közvetlenül is megszólította, és hangsúlyozta a debreceni gyáregység jelentősségét a cégcsoporton belül. Konrad úr az eddig elért eredményekhez gratulált, majd kifejezte támogatását a vállalat további fejlődésével kapcsolatban, melynek keretében a cég mintegy 60 fővel bővíti a dolgozói létszámot a 2019-es évben is, mely főleg a termelésben dolgozók és a mérnökök számára kínál karrierlehetőséget.

Mivel Debrecen és a Hajdú-Bihar megyei régió elsősorban a hagyományos és autóipari gépgyártásáról ismert régóta, mindenképpen üde színfoltot jelent az Oerlikon Eldim működése, ahol a rendkívül szigorú minőségügyi követelmények mellett egy különleges iparág meghonosodásának és növekedésének lehetünk tanui, és részesei.

Az aktuális állás ajánlatainkról érdeklődjön az alábbi lehetőségek egyikén:

Csontos Éva – HR Generalista

https://www.cvonline.hu/cnc-gepkezelo/2293205/j.html

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!