HAON - PR cikk

2018.06.20. 11:53

Akkumulátor tippek takarítógépekhez

Az akkumulátor ára a takarítógépek esetében nagyjából az ár 20%-át teszi ki, így különösen vigyáznunk kell rá. Felvetődik az a kérdés, hogyan védjük meg a gépünk, illetve az akkumulátorok élettartamát, amellyel jobb esetben elkerülhetők a több százezer forintos szerviz költségek.

Az akkumulátor ára a takarítógépek esetében nagyjából az ár 20%-át teszi ki, így különösen vigyáznunk kell rá. Felvetődik az a kérdés, hogyan védjük meg a gépünk, illetve az akkumulátorok élettartamát, amellyel jobb esetben elkerülhetők a több százezer forintos szerviz költségek.

További lépéseket is tehetünk annak érdekében, hogy megvédjük az akkumulátorokat. Vásárolhatunk munkaakkumulátort a takarítógépekbe. Amennyiben töltő már rendelkezésünkre áll az ipari takarítógéphez, vásároljuk meg a töltőhöz az akkumulátort. Lehetőség szerint használjuk ki minden alkalommal az akkumulátor kapacitását, mielőtt a töltőre tennénk. Időről időre szükséges a savas akkumulátorok folyadékszintjét ellenőriznünk.

Az ipari takarítógép akkumulátor ismerése

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a takarítógép árának jelentős részét teszi az akkumulátor értéke, ezért fokozottan ügyeljünk azok épségére, megfelelő használatára. Több százezer forint is lehet akár egy új akkumulátor beszerzése, amennyiben tönkremegy, és mivel a takarítógépek csak akkumulátorral működnek, így amennyiben ez meghibásodik, kénytelenek leszünk egy újat vásárolni. Az ipari takarítógépek akkumulátorai munkaakkumulátorok és nem indítóakkumulátorok.

Kétféle akkumulátort különböztethetünk meg: zselés, illetve savas akkumulátort. Élettartamát mérhetjük a töltési ciklusban. Az autókban is ismert és használt akkumulátor nem alkalmas a takarítógépek működtetésére. Az autókban használt akkumulátor indító akkumulátor, ami nagy feszültséget hirtelen ad le. Folyamatosan szükséges a gépet működtetni a takarítógépekben, de nem lökésszerűen. Mindenképp munkaakkumulátorokat kell tenni a takarítógépbe.

Töltési élettartam

Ciklusban mérhetjük az akkumulátorok élettartamát. Egy töltési ciklusnak számít, ha az akkumulátort teljesen feltöltjük, de az is, ha csak félig, így törekedjünk arra, hogy csak akkor töltsük fel az akkumulátort, amikor már teljesen lemerült. Így tudjuk felhasználni a teljes kapacitását és ennek hatására élettartama is hosszabb lesz. Fontos, hogy a takarításra a megfelelő méretű gépet használjuk, ellenkező esetben az akkumulátor fogja kárát látni.

A Hun Higiénia Kft. honlapján elérhető videóból kiderül, mit tehetünk annak érdekében, hogy a takarítógépek lelke, azaz az akkumulátor addig legyen képes működni, ameddig egy normális használat mellett ez elvárható.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!