HAON - PR cikk

2015.11.20. 14:33

Nyírturán „fiatalított” az Európa Terv Kft.

<strong>A debreceni Európa Terv KFT írta pályázatát és menedzselte projektjét a nyírturai idősek otthonának. A „megfiatalodó” idősek otthona egy 82,5 millió forinttal támogatott projekt keretében újult meg – derült ki a helyszínen az ünnepélyes átadón csütörtökön. </strong>

A debreceni Európa Terv KFT írta pályázatát és menedzselte projektjét a nyírturai idősek otthonának. A „megfiatalodó” idősek otthona egy 82,5 millió forinttal támogatott projekt keretében újult meg – derült ki a helyszínen az ünnepélyes átadón csütörtökön.

Elavult és korszerűtlen – mondhatta a laikus, ha tavaly ilyenkor ránézett a nyírturai bentlakásos otthonra. A probléma azonban sokkal rétegzettebb volt, hiszen az avítt állapotú épület már alig tett eleget a hazai és uniós előírásoknak gazdaságos működtethetőség, környezetvédelmi szempontok, kiszolgáló helyiségek vagy férőhelyek tekintetében. A csütörtöki átadón viszont végre mindezen szempontok rendezéséről számolhattak be a rendezvényen beszédet mondó vendégek, többek között Lipők Sándor miniszteri biztos, Mikó Gábor, nyírturai polgármester és Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, a Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás (NYITÖT) elnöke. Vass Istvánné intézményvezető örömmel tájékoztatta a szép számban jelenlévőket arról, hogy nemcsak megújult, de bővült is az intézmény, hiszen a korábbi tíz férőhelyes létszámot az új szárny megépítésével sikerült megduplázniuk, így az új intézmény már 20 fő befogadására képes.

 

A NYITÖT, amely 2011-ben vette át Nyírtura Önkormányzatától az intézmény fenntartását, egy évvel később nyújtotta be azt a pályázatot, amely a mostani eredményeket hozta. Lakatos Tibor, a pályázatíró és projektmenedzseri feladatokat ellátó cég ügyvezetője utólag örömmel számolt be arról, hogy cégük, az Európa Terv KFT számos oktatási és nevelési intézmény sikeres fejlesztése mellett az idősebb generációkról gondoskodó projektek megvalósításában sem első alkalommal vesz részt. Mint elmondta, a 82,5 milliós támogatás ezúttal azért került kiemelten fontos helyre, mert az idősebbekről való gondoskodás szintén hangsúlyos társadalmi feladat. Lakatos Tibor rámutatott: ahogy a nyírturai projekt is jól példázza, az Európa Terv KFT nemcsak Hajdú-Bihar megyében tevékenykedik.

 

Százas nagyságrendű 2015-ös projektzárásai között egyébként szintén ez a cég menedzselte a két hete átadott hajdúhadházi iskolaprojektet.

 

A intézmény megáldására is sor került

 

Akadálymentes körülmények

 

Belülről is megtekinthették az intézményt

 

Egy új szoba az új szárnyban

 

Szalagátvágás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!