HAON - PR cikk

2015.09.15. 15:51

Napelemes rásegítés Hajdúböszörményben

<strong>Európai Uniós forrás bevonásával telepítettek napelemet a hajdúböszörményi polgármesteri hivatal épületére. A projektmenedzseri feladatokat ellátó Európa Terv Kft. közreműködésével csaknem 36 millió forintnyi támogatásból valósul meg a projekt.</strong>

Európai Uniós forrás bevonásával telepítettek napelemet a hajdúböszörményi polgármesteri hivatal épületére. A projektmenedzseri feladatokat ellátó Európa Terv Kft. közreműködésével csaknem 36 millió forintnyi támogatásból valósul meg a projekt.

Mintegy 200 darabból álló napelemes rendszer telepítését valósították meg Hajdúböszörményben. A KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) keretében lefolytatott beruházás projektmenedzseri feladatait a debreceni Európa Terv Kft. látta el. „Kétszeresen is hasznos a fejlesztés – mondja Lakatos Tibor, a cég ügyvezetője –, hiszen az energiaköltségekben megjelenő megtakarítás mellett a környezetvédelmi tényezőkre is kedvező hatással van, ugyanis csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.” A fejlesztés várhatóan csaknem kétmillió forintos megtakarítást eredményez évente, és ezzel mintegy lefelezi a Polgármesteri Hivatal épületének energiaköltségeit. A projekt megvalósítását a kedvezményezett, Hajdúböszörmény Város Önkormányzata is kiemelten fontosnak tartotta, a 44 millió forintos összköltséghez mintegy kilenc millió forintnyi önerővel járult hozzá. A telepített napelemeket semmilyen árnyékoló tényező nem fedi egyetlen napszakban sem, ezért egy maximális hatékonyságú, úgynevezett teljes benapozású felület kialakítására került sor. A projekt zárórendezvényén Dr. Tiba István, országgyűlési képviselő, valamint Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere is beszédet mondott.

Debrecen, 2015. szeptember 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!