HAON - PR cikk

2015.09.17. 15:05

Megújult a művelődési ház Görbeházán

<strong>Az Európa Terv Kft. projektmenedzsmenti szolgáltatásait igénybe véve, csaknem 30 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból újították fel a görbeházai művelődési házat.</strong>

Az Európa Terv Kft. projektmenedzsmenti szolgáltatásait igénybe véve, csaknem 30 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból újították fel a görbeházai művelődési házat.

A 2013-ban benyújtott, sikeres elbírálásban részesített pályázat az 1940-es években épült művelődési ház teljes körű felújítását célozta meg. Ennek keretében többek között sor került a nyílászárók cseréjére, az elektromos hálózat felújítására valamint ács- és tetőfedő munkák kivitelezésére is. A pályázat keretében ugyanakkor eszközbeszerzést is lebonyolítottak a felújítási munkálatokon kívül, így kerülhetett sor többek között informatikai eszközök, 10 darab íróasztal és 70 darab szék beszerzésére. A projekt eredményeképpen, egy olyan szolgáltató tér alakult ki, amely a jövőben a közösségépítés alapjául szolgálhat Görbeházán. Lakatos Tibor, a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó Európa Terv KFT ügyvezetője elmondta, „a mintegy 30 millió forintnyi sikeres forráslehívás eredményeképpen Európai Uniós színvonalú közösségi tér jött létre Görbeházán.” A fejlesztési beruházások befejezése után ugyanis az intézmény további előírásoknak is megfelel, amilyen például a környezetbarát és gazdaságos működtetés elve.

 

Az ünnepélyes zárórendezvényen többek között Giricz Béla Lászlóné, Görbeháza Község polgármesterasszonya, és Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára mondott beszédet.

 

Debrecen, 2015. szeptember 18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!