HAON - PR cikk

2014.02.27. 15:42

A Laguna Lux Fürdőszobaszalon bemutatja...

Csaptelepekről általában

Csaptelepekről általábanA csaptelep esztétikailag fontos része a fürdőszobának, kiemeli a szaniterek vonalát, a burkolat eleganciáját. Továbbá helyes megválasztásával sokat tehetünk a víz takarékos felhasználásáért, ezért jelentős költségcsökkentő tényező lehet egy adott háztartásban. Vannak olyan gyártók, amelyek úgynevezett vízféket építenek armatúráikba, ezek segítségével akár a vízfogyasztás 50 százalékát is megtakaríthatjuk.

Vásárláskor, bármennyire furcsa a súlyra is oda kell figyelnünk. Minél nehezebb a csaptelep, „minél több benne az anyag", annál nagyobb atmoszférájú nyomást bír. Ezzel arányos természetesen az ár is, de a gyári garancia időtartama is.

Csaptelep-választék:

- A hagyományos kétgombos csaptelepek konyhai és fürdőszobai változatokban - különbözően kezelt felületekkel és színekben - egyaránt kaphatók. Megfelelő döntés azok számára, akik olyan kedvező árú csaptelepet keresnek, amely még évek múltán is megbízhatóan, fennakadások nélkül végzi a dolgát, és ha javítani kell, alacsony költséggel megoldható.

- A kétgombos csapoknál is a kerámiabetétesek alkotják a magasabb műszaki színvonalat. Ezekre az a jellemző, hogy a gombok 90 vagy 120°-os fordítására nyitják illetve zárják a víz útját. Árfekvésüket tekintve a legfelső kategóriába tartoznak, s különböző kialakításúak lehetnek: a három lyukasok többsége mosdóra szerelhető, de fali változataik is vannak.

- A 70-es évek vége felé kezdte foglalkoztatni a tervezőket, hogy milyen egyszerűbb módon lehetne a víz hőmérsékletét beállítani? Erre a választ az egykaros, kerámiabetétes csaptelepek adták meg. A vevők is megszerették és mára, a csaptelep vásárlások nagyobb százalékát az egykaros csaptelepek teszik ki. Előnyük, hogy nem igényelnek karbantartást, könnyen beállítható a víz hőmérséklete, mennyisége, sőt vannak típusok, amelyek rendelkeznek forrázásgátlóval is, így elkerülhetjük, hogy például a villanybojlerből kifolyó forró víz, égési sérülést okozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!