DSZC-Eötvös DSE

2019.09.20. 20:22

Fiatal, lelkes csapattal szállnak harcba a debreceni röpisek

Szombathy András edző elmondta, közönségcsalogató meccseket szeretnének játszani az NB I.-ben.

Fotó: Kiss Annamarie

Nagy erőkkel készül az NB I.-es küzdelemsorozatra a DSZC-Eötvös DSE női röplabdacsapata. A Szombathy András vezette együttes a 2018/19-es kiírásban 16 pontos különbséggel nyerte meg az NB II. Keleti csoportját, majd pedig a bajnoki döntőn kiharcolta a feljutást. Az új idény az élvonalban ugyan majd csak október közepén kezdődik, azonban a Magyar Kupa selejtezőjében is érdekelt az együttes, mely jövő csütörtökön 18 órától a Közgáz SC otthonában meccsel.

A közelgő rajtot megelőzően pénteken délután sajtótájékoztatót tartottak a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának tornatermében, ahol a gárda a mérkőzéseit is fogja majd játszani.

A város is támogatja

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, nincs könnyű helyzetben a város, mivel rengeteg tehetség van, és ők lehetőleg mindenkinek szeretnék megadni a támogatást. – Kötelessége a városnak azon sportolók, csapatok mellé állni, akik sikeresek. Ugyanakkor a rendelkezésre álló forrásokat meg kell osztani, hogy mindenkinek jusson, hiszen egyre több élvonalbeli együttes működik Debrecenben. Az önkormányzat egymilliárd forintot költ a sportra, ebből egy szeletkét, öt milliót a röplabdások kapnak, ezzel támogatjuk a csapat indulását – részletezte Barcsa Lajos, majd hozzátette, az egylet mérkőzései ingyen látogathatóak lesznek.

Fotó: Kiss Annamarie

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) kancellárja kiemelte, számukra fontos, hogy a fiatalokból ne csupán szakembereket, hanem egészséges, sportos felnőtteket is neveljenek, éppen ezért szívesen támogatják a röplabdacsapatot is. – Ez a patronálás egyrészt anyagi jellegű, emellett pedig a DSZC kötelékébe tartozó tizenegy intézmény sportterének használatát adjuk a gárdának.

Átalakultak

Szombathy András, a DSZC-Eötvös DSE női röplabdacsapatának edzője hangsúlyozta, a tavalyi évük igen sikeres volt, ám az idei kihívásokkal teli lesz. A célunk, hogy a lányok minden tőlük telhetőt megtegyenek, és közönségszórakoztató mérkőzéseket játszunk.

„Azt látni kell, hogy a többi NB I.-es gárdának sokkal jobbak az anyagi lehetőségei, így csodát senki se várhat tőlünk, ugyanakkor azt megígérhetjük, hogy küzdeni fogunk a végsőkig.”

A csapatunk átalakult, négy idősebb és meghatározó játékosunk visszavonult, ketten távoztak, illetve másik két lány Budapestre került, így edzésre nem nagyon tudnak járni, de adott esetben a meccseken bevethetőek lesznek. Az együttesünk magját a fiatalok alkotják, akiknek még rutinra van szükségük, de nem féltem őket, a lelkesedéssel nem lesz baj, az biztos. Az NB I. mellett a Magyar Kupában is indulunk, illetve az U13-as, az U15-ös, az U17-es, az U19-es és az U21-es bajnokságokban is részt veszünk – fogalmazott az Eötvös vezetője.

Fotó: Kiss Annamarie

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában