HAON - Legfontosabb

2019.02.05. 09:22

Életet hozhat a kis faluba a lakásotthon

Szerep - Támogatja a lakosság a pszichiátriai betegek részére történő házépítést Szerepen.

Szerep - Támogatja a lakosság a pszichiátriai betegek részére történő házépítést Szerepen.

Új lakóépületek sorjáznak a mintegy 1600 lakosú település nyugati szélén. Tóth­né Verő Tünde polgármestertől tudjuk, hogy a hosszúháti pszichiátriai betegek bentlakásos intézményének lakói közül 72-en költöznek majd be a számukra családias környezetet biztosító hat lakóházba. Az ott élők mindennapjait pedig egy szolgáltatóház is segíti majd.

Alaposan körbejárták

– A lakosság örömmel fogadta a hosszúháti intézmény lakóinak Szerepre költözését. A hozzátartozóikat látogatók és az ott dolgozók miatt mozgalmasabb életet várnak tőle a faluban. Nem mellékes, új munkahelyeket is jelent nekünk a hosszúháti ápoltak idetelepülése – sorolta az előnyöket a polgármester, aki elmondta azt is, hogy Hosszúhát Szerep külterületi része, és az ott élő 150 ellátottal van meg a falunak mintegy 1600 lakosa. A hosszúhátiak nélkül 1500 fő alá menne a népességszám, ami a településfinanszírozás szempontjából már hátrányt jelentene.

– Az önkormányzat alaposan körbejárta és előkészítette a pszichiátriai betegek egy részének Szerepre költöztetését – folytatta Tóthné Verő Tünde. – 2017 elején keresett meg bennünket építkezési szándékkal az otthont fenntartó intézmény. A képviselő-testület tagjai közül néhányan tapasztalatszerzésre elmentünk Komádiba, ahol már működik ilyen lakásotthon. A tervet a sok ember részvételével megtartott falugyűlésen ismertettük. Sokan támogatták és csupán hárman szóltak ellene. Az aljegyzővel elmentünk a majdani építkezésnek helyet adó utcába, beszéltünk a lakosokkal, ők is támogatták. Ezután fogadtuk csak el a lakásotthonok építéséről szóló határozatot.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!