HAON lakóhelyem

2019.01.23. 20:11

Kérdés, sürgős vagy nem sürgős a három ügy

Balmazújváros - Délelőtt elmaradt a soros képviselő-testületi ülés, délután sürgősséggel hívták össze a rendkívülit.

Balmazújváros - Délelőtt elmaradt a soros képviselő-testületi ülés, délután sürgősséggel hívták össze a rendkívülit.

Példátlannak nevezte a balmazújvárosi önkormányzat történetében a szerda délelőtti esetet Koroknai Imre, a város alpolgármestere.

Nem szavazták meg

– Három témában sürgősségi előterjesztést adtunk be kedd délután a hivatalba – kezdi a történetet az alpolgármester. – Az ügyrendi és jogi bizottság „beengedte” az előterjesztéseket, továbbá sem a jegyző, sem az aljegyző nem tett törvényességi észrevételt a tárgyalhatóság ellen. A képviselő-testületi ülésen azonban a polgármester a három sürgősségi előterjesztést kihagyta a napirendi pontok közül, úgy bocsátotta szavazásra az ülés napirendjét. Mivel a városvezető nem vette napirendre a három ügyet, a képviselők többsége nem szavazta meg a napirendet, így elmaradt a soros képviselő-testületi ülés.

Koroknai Imre elmondta azt is, hogy az önkormányzat gazdálkodását nem érintő témákról volt szó. Hozzátette, hogy a napirendi pontok között vannak halaszthatatlan ügyek, ezért Hegedűs Péter polgármesterrel megegyezett abban, hogy szerda délután 5 órára, valamint jövő hét keddre rendkívüli képviselő-testületi ülést hív össze a városvezető.

Későn nyújtották be

– Előző nap délután, munkaidő után kaptuk meg a három előterjesztést. Azok törvényességi ellenőrzését nem tudtuk elvégezni, és nem volt idő a beadványok átnézésére sem. Megítélésem szerint a sürgősség egyik esetben sem volt indokolt. Ezért nem emeltem be a napirendi pontok közé – válaszolta kérdésünkre Hegedűs Péter polgármester.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!