HAON lakóhelyem

2018.10.11. 08:49

Régi igény valósult meg Létavértesen

Létavértes - Megújultak a vízköves csempék, modernebbek a csapok, korszerűbb a világítás.

Létavértes - Megújultak a vízköves csempék, modernebbek a csapok, korszerűbb a világítás.

Az Irinyi János Általános Iskola Kassai utcai épületében hazai és uniós források segítségével infrastrukturális fejlesztések: épületbővítés, vizesblokkok korszerűsítése, tornatermi öltöző felújítása, belső nyílászárók cseréjére, és néhány eszköz beszerzése valósult meg.

A keddi átadó ünnepségen Kapornai Judit, a 43 település 125 intézményének működtetését végző Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség által készített hasonló pályázatokból mind a 16 támogatásban részesült. A helyi, 26 milliós beruházás kivitelezője a TÖMB 2002 Kft. volt, a munkálatok döntő részét a nyári szünidőben elvégezték. Az önkormányzattal kialakított kölcsönösen jó kapcsolatnak köszönhetően pedig további kiegészítő felújításokra is sor kerülhetett. Az oktatás korszerű infrastrukturális feltételrendszerének megteremtését szolgálja, hogy pályázatok segítségével nemrég több tan­intézményben napelemek működhetnek – mondta Menyhárt Károly polgármester. Reményei szerint rövidesen újra partnerek lehetnek a tankerülettel az intézmények korszerűsítésében – a geotermikus energia hasznosítása területén.

- Turóczi Barnabás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!