HAON - Kultúra

2019.01.02. 16:23

Piros biciklivel tekerhettek át az új évre

Nádudvar - Hagyománya van a szilveszteri batyus bálnak a Hortobágy széli kisvárosban.

Nádudvar - Hagyománya van a szilveszteri batyus bálnak a Hortobágy széli kisvárosban.

Egy nap alatt elkeltek az ülőhelyek a december 31-ei bálra, a művelődési házba, mivel ez a fő szilveszteri buli a településen. Meghirdetett összejövetel nincs is másik; házibulik akadtak pár helyen.

Családdal és barátokkal

A táncparkett közvetlen közelében állt Kiss Árpádék asztala. A 44 éves családfő abszolút törzsvendégnek számít a nádudvari művelődési házbeli szilvesztereken, hiszen saját emlékezete szerint 14 éves kora óta, azaz kerek három évtizede résztvevője az itteni évzáró buliknak. Talán csak gyermekeik születésekor maradt ki egy-két év. Azonban most már jó ideje feleségével és lányaival, Virággal és Diával itt búcsúztatják az óesztendőt családtagok és barátok asztaltársaságában. A társaság, a hely hangulata, a jó zene és a bál batyus jellege, vagyis, hogy mindenki maga hozhatja be az estére eltervezett ételét, italát mind-mind hozzájárul a jókedvű mulatozáshoz.

Éjfélig a teltháznyi vendégsereg táncolt és koccintott egymás egészségére, s ivott áldomást 2018 emlékeire. Az éjféli pezsgőpukkanást követően éberségi állapotuktól függően ki figyelmesebben, ki vidámabban figyelte tombolaszelvényét: vajon övé lesz-e a fődíj, a piros bicikli, vagy a számos egyéb értékes nyeremény egyike a sorsolás folyamán? Nos, az élénk színű kerékpárt immár harmadik, sőt egyesek szerint negyedik éve ugyanaz a szerencsés nyertes tolhatta haza az újévben.

Ezzel egy időben az utcákon felerősödött a kora estétől hallható, látható petárdák, tűzijátékok sora, amely bő félórán át szórakoztatta az ünneplőket, s kevésbé a közelben élő kutyákat.

Az izgalmak átélése után hajnalig tartó tánccal zárult a város szilveszteri bálja.

- Marján László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!