HAON - Kultúra

2019.01.29. 08:28

Őszidősök évnyitója Hajdúdorogon

Hajdúdorog - Kiemelték annak az áldozatos munkának a jelentőségét, amelyet civil szervezetként a városért tesznek.

Hajdúdorog - Kiemelték annak az áldozatos munkának a jelentőségét, amelyet civil szervezetként a városért tesznek.

Meghívott vendégeik, támogatóik körében, vidám nótázással és tánccal köszöntötték az új esztendőt szombat este az Őszidő Kulturális Egyesület tagjai a mozi épületének különtermében.

Idén jubilálnak

A családias hangulatú összejövetelen az idén jubiláló, 25 éves civil szervezet vezetője, Pogácsás Antalné köszöntötte a szervezet ének- és tánckarának tagjait, meghívott vendégeit. Ilike néni felidézte az elmúlt esztendő eredményekben bővelkedő, örömteli pillanatait. Szeretettel gondolt vissza azokra a fellépésekre, melyeken csoportjaik elismerésben részesültek. A szépkorúak, amellett, hogy megbecsült tagjai és aktív szerepvállalói a város kulturális életének, fellépéseikkel Hajdúdorog hírnevét is öregbítik. Mindezt az is bizonyítja, hogy a nótaszerető csoport két Arany Páva díja mellett a debreceni katonadal-fesztivál különdíjának is büszke tulajdonosa lett az elmúlt időszakban – tette hozzá az egyesület vezetője.

Elismerő szavak

A találkozón tiszteletét tette Csige Tamás polgármester, s elismerő szavakkal méltatta az egyesület munkáját. Mint fogalmazott, „a szervezet elmúlt esztendőben végzett kulturális tevékenysége bizonyította, hogy a városban szükség van a jövőre gondoló közösségekre is, amit az énekkar ez évben kiadott hangfelvétele igazolt.”

A lelkes társaság meglepetésvendégként üdvözölhette a színpadon Mislovics Andrea települési képviselő „ajándékát”. A közösség koordinátora Mercs Angéla debreceni énekművész és kollégáinak operettválogatásával hálálta meg az összetartó közösség áldozatkész munkáját. A meglepetésekben bővelkedő délutánt Dalanics Zoltán parókus atya asztali áldása tette bensőségesebbé.

Az ízletes étkek elfogyasztását követően a szórakozásé volt a főszerep. Az őszidősök pezsgős koccintással, tombolasorsolással és hajnalig tartó mulatozással zárták évadnyitó rendezvényüket.

- Miska Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!