HAON - Kultúra

2019.01.25. 08:19

Lenyűgöző előadással a hazai közönség előtt

Nyíracsád - A Csokonai Színház művésze volt a vendége a magyar kultúra napi megemlékezésnek.

Nyíracsád - A Csokonai Színház művésze volt a vendége a magyar kultúra napi megemlékezésnek.

Idén is a községi könyvtárban emlékeztek a nyírségi településen január 22-én, a magyar kultúra napján Himnuszunk születésére.

Az egybegyűlteket Varga Józsefné intézményvezető köszöntötte. Az ünnepség vendége a helyi születésű Kiss Gergely Máté, a Csokonai Színház művésze volt, aki 30 kilométer – 30 év című műsorával elvarázsolta és teljesen magával ragadta a hazai közönséget.

A monológokkal – melyeket Dosztojevszkij Félkegyelmű, illetve Csehov Három nővér című darabjából idézett – mély szellemi utazásra hívta a hallgatóságot, majd pedig az elhunyt barátja emlékére született, Jegesmedve című monodrámájából hallhatott részletet a közönség. Az őszinte, tiszta, hiteles és mélyen művészi előadásból sugárzott a profizmus, valamint a művészet iránti mélységes tisztelet.

30 kilométer

Kiss Gergely Máté elmondta, hogy a címben szereplő 30 kilométer számára a Nyíracsád és Debrecen közötti távolságot jelképezi, a 30 év pedig azt az időt öleli fel, ami a nyírségi faluban töltött gyermek­évektől a Csokonai Színházig vezette. A művész azzal a gondolattal zárta előadását, hogy számára bizonyságtétel volt a hazai közönség előtti szereplés arra, hogy van még dolga ebben a világban. A műsor zenés betéteiben Molnár Endre működött közre tangóharmonikán.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!