HAON - Kultúra

2018.12.09. 20:24

Hangversenyen mutatták be tehetségüket

Berettyóújfalu - Tizennyolc év elteltével rendezték meg ismét a zenei estet.

Berettyóújfalu - Tizennyolc év elteltével rendezték meg ismét a zenei estet.

Egy hagyomány újjáélesztéseként a berettyóújfalui zeneiskola volt növendékei tartottak hangversenyt nemrégiben a Járási Hivatal Fráter László-termében. Az első ilyen hangversenyt 2000-ben tartották és tizennyolc év elteltével hívták újra életre. Az esemény különlegessége az volt, hogy a bemutatkozó ifjú zenészek a közelmúltban hagyták el a zeneiskola falait, és jelenleg is valamilyen zeneművészeti intézményben tanulnak.

A zeneiskola tagintézmény-vezetője, Hegedűs Imre kiemelte: az iskola életében nagyon fontos a hangverseny, hiszen példát állít a jelenleg is az intézményben tanuló diákok számára. A meghívott fiatalok szívesen látogattak haza és mutatták be tehetségüket az újfalui zeneiskolásoknak. Szima Gergő kürtön, Csetreki Imre, Borsos Máté Lajos és Szántó Bálint trombitán, Miczura Erik Denton hegedűn zenélt, Tornyi Blanka és Papp Balázs pedig énekkel készült.

A műsorban a zeneiskola tanárai zongorán kísérték az egykori diákokat. A hangverseny utolsó, meglepetés számaként trombita trióval, Szilágyi Péter egykori igazgató-karnagy növendékei: Csetreki Imre, Györgyfi Zsolt és Hegedűs Imre zárták az estet.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!