HAON - Kultúra

2018.12.19. 18:38

Felkutatták, feldolgozták, előadták – Évet zárt a Bajnóca

Berettyóújfalu - Gálaműsorral zárta az idei évet a Bajnóca Néptánc Egyesület a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, advent harmadik vasárnapján.

Berettyóújfalu - Gálaműsorral zárta az idei évet a Bajnóca Néptánc Egyesület a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, advent harmadik vasárnapján.

A „Képekbe zárt idő” című előadáson teltház előtt mutatták be az egyesület csoportjai az egész éves munkájuk eredményét. A programban Kassa-környéki, sárközi, nagydobronyi, rábaközi, vajdaszentiványi és magyarpalatkai táncokat is láthattak a nézők.

Az est különlegessége az volt, hogy több éves kutató és gyűjtőmunka eredményeként idén egy új műsort is összeállíthatott az egyesület. Kiemelkedő jelentőségű helyi anyagot dolgoztak fel, hiszen felkutatták Berettyóújfalu, Váncsod és Szentpéterszeg táncait. 1955 és 1958 közötti archív felvételeket sikerült a Zenetudományi Intézetből megszerezni, melyekkel ezelőtt soha senki nem dolgozott még.

A gálaest megnyitóján Bónácz János alpolgármester köszöntötte a bajnócásokat. Az alpolgármester kiemelte, a Bajnóca-család az egyik legfontosabb helyi közösség, melyre méltán lehet büszke Berettyóújfalu. A műsort Turzó Renáta és Vámosi István szerkesztették, a talpalávalót a Bürkös zenekar húzta.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!