HAON - Kultúra

2018.11.09. 08:00

Programkavalkád a színpadon

Balmazújváros - A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ szervezésében a nyugdíjasok a korosztályukat.

Balmazújváros - A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ szervezésében a nyugdíjasok a korosztályukat.

Az ünnepség Hegedűs Péter polgármester gondolataival kezdődött, majd a főszereplők, az intézmény ellátottjai léptek a színpadra. Ők idős korban is megmutatták tehetségüket a különböző előadásokban. Elsőként a Liget színjátszó csoport a Jelenetek egy iskola életéből című darabot mutatta be. Majd az intézményvezető, Figéné Nádasdi Ágnes szívmelengető bölcsességeket hozott a színpadra egy idős fától. A szívmelengető gondolatok után az Őszikék csoport tagjai Megszorítások az idősek otthonában címmel adtak elő egy paródiát.

Ez után következtek a megható pillanatok, amikor a három, 90 éven felülit köszöntötték; a 90 éves Györfi Péterné Zsuzsannát, a 91 éves Csige Jánost és a 98 éves Németi Józsefné Balogh Erzsébetet.

A vastaps után a Szívárványcsoport előadásában a Gyermek volt minden óriás című táncbemutató következett. A tánc után a nevető izmokat mozgatták meg: Veres Sándor és felesége szórakoztatta a nézőket, amit a Ligetes szupernagyik - Pronto dance műsora követett. Zárásként ismét meghitt pillanatok következtek, az idősek klubjának házaspárjai közösen táncoltak.

Makula Rómeó és Csige Istvánné, a Balmazújváros Kulturájáért kitüntetettje, verssel színesítették a programkavalkádot. Nincs Idősek Napja sztárfellépő nélkül, 2018-ban Bódi Guszti és Margó énekeltette meg a közönséget.

- Bánhegyi Zoltán -


[related-post post_id="4043345"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!