HAON - Kultúra

2018.10.22. 13:14

Népdalok és nóták töltötték meg a színháztermet

Püspökladány - A nóta kedvelőit várták a rendezők a városi művelődési központba a napokban megrendezett eseményükre.

Püspökladány - A nóta kedvelőit várták a rendezők a városi művelődési központba a napokban megrendezett eseményükre.

Az ünnepi nótaműsort Petőné Papp Margit tanácsnok nyitotta meg. – „A zene mindenkié”, ahogy Kodály Zoltán mondta – kezdte köszöntőjét. – Kodály Bartók Bélával együtt gyűjtötte, kutatta a magyar népdalt. Felismerték, mennyire fontos a magyarságnak, hogy visszatérjen saját gyökereihez. Nemzetünk története, hagyományai és kultúrája a népdalaiban is fellelhető. Püspökladány mindig is fontosnak tartotta a népzene, a népi kultúra életben tartását és továbbörökítését. Tették ezt olyan neves személyek, mint Csenki Imre Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy, Csenki Sándor, cigányfolklór-kutató.

A magyar nóta rendezvényen az idén 70 éves előadók Bokor János és Mészáros Béla mellett fellépett még Kátai Zsuzsa, Gáspár Anni, Farkas Rozália és Eszenyi Imre dalénekes, előadóművész. A zenei kíséretről Botos Lajos prímás és cigányzenekara gondoskodott. A csaknem teltházas előadáson a közönség szívesen hallgatta és énekelte is az előadóval az ismert magyar nóta slágereket.

- Tányér József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!