HAON - Kultúra

2018.10.03. 17:30

Küldjön hírt! - Fotókiállítás nyílt Nagykerekiben

Nagykereki - <em>A Nagykereki Bocskai Várkastélyban 2018. szeptember 27-én „Bor az örök élet lángja” címmel megnyílt Rogovics–Fehér Lajos fotókiállítása</em> - írja olvasónk.

Nagykereki - A Nagykereki Bocskai Várkastélyban 2018. szeptember 27-én „Bor az örök élet lángja” címmel megnyílt Rogovics–Fehér Lajos fotókiállítása - írja olvasónk.

A kiállítást Lévai Gyöngyi szociológus nyitotta meg. Lévai Gyöngyi a következőképpen fogalmazott az alkotóról: „A kiállított képek a fotós rendkívüli érzékenységére is rávilágítanak, hogy szinte belesimulunk a tájba. A hamvas szőlőfürt ízért, illatát érezzük, szinte halljuk, ahogyan roppan a szánkban a friss szőlőszem. Az alkotó képeivel tiszteleg a szőlőművelők előtt is. Megörökíti az évszázados, apáról fiúra szálló hagyományt a szürettől a borrá válásig.”

A kiállításon Kovács Imre a Nagykereki Református Templom lelkésze is köszöntette a megjelenteket. Egy-egy érdekes, egyben szórakoztató történettel felidézte a szőlőtermesztés hagyományait, kihangsúlyozta, hogy múltunkban milyen fontos szerepe volt a bornak, a bor készítésének és fogyasztásának.

A rendezvényen a nagykereki Bocskai Dalkör egy szüreti dalcsokorral kedveskedett a vendégeknek.

Ezen a kiállításon az alkotó azon munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, amelyek a borvidékeken készült kirándulásai, túrái alatt készültek. A fényképeken felfedezhetőek régi használati eszközök, prések és pincék.

Az időszaki kiállítás 2018. október 12-ig látogatható a Nagykereki Bocskai Várkastély színháztermében (4127 Nagykereki, Bocskai tér 1.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!