HAON - Kultúra

2018.10.23. 20:45

A hősökre, áldozatokra emlékeztek Hajdúdorogon

Hajdúdorog - Szentmisével emlékeztek meg az ‘56-os forradalom és szabadságharc áldozatairól a görögkatolikus székesegyházban október 23-án délután.

Hajdúdorog - Szentmisével emlékeztek meg az ‘56-os forradalom és szabadságharc áldozatairól a görögkatolikus székesegyházban október 23-án délután.

Az ünnepség folytatásaként az 1956-os eseményeket a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI dísztermében a Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola tanulói elevenítették fel Szilágyiné Békési Kitti óvodapedagógus és Nagy Dorottya, a hajdúnánási gimnázium diákjának közreműködésével.

Emlékező beszédet mondott Lelesz Miklós települési képviselő, aki a szabadságharc és forradalom üzeneteként a hit, a remény és mind közül a legfontosabbat, a szeretet eszméjét emelte ki.

Az emléknap alkalmából Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült Varga Gábor polgárőr a városban végzett kiemelkedő közrendbiztonsági és vagyonvédelmi feladatok ellátásáért.

Késő délután az ünneplő közösség egy 1956-os Csepel típusú teherautó mögött felsorakozva érkezett meg a Vasvári Pál térre, ahol Csige Tamás köszöntötte a megjelenteket. A hősökről és áldozatokról megemlékezvén, néma főhajtás mellett helyezték el koszorúikat a civil szervezetek és intézmények, valamint a településen tevékenykedő cégek képviselői az ‘56-os emlékkőnél.

- Miska Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!