HAON - Kultúra

2018.09.27. 08:05

Előtérben a tehetségek

Berettyóújfalu - Nem előzmény nélküli a tehetséggondozás témaköre a berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában.

Berettyóújfalu - Nem előzmény nélküli a tehetséggondozás témaköre a berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában.

A 2017-2018-as tanévben már folyt egy komplex tehetséggondozó szakkör, és most az új tanítási évben újra visszatért a téma egy teljes hétre. „A tudás fájának ezer virága” című pályázati programhét az iskola aulájában ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Kapcsolódva az intézmény névadójához, az iskola énekkara, József Attila Kertész leszek című megzenésített művét adta elő, majd híres emberek tehetségről szóló gondolatait idézték fel a diákok.

Együtt a szülőkkel

A projekt koordinátorai, Kocsisné Jován Ildikó és Magyar Emese elmondták, a rendezvényhét minden napja egy-egy téma köré szerveződik, amelynek alapja a tehetséggondozás. A koordinátorok szerint az intézményben folyó tanítói munka is jól tükrözi a hét alapgondolatát, hiszen ők is jó kertész módjára nevelik a gyerekeket és gondozzák tehetségüket. A tanítók kiemelték, a rendezvény elsősorban a családoknak szól, ők tudják segíteni a tanárok munkáját, és elengedhetetlen feltételei a sikeres tehetséggondozásnak.

A hét témái között szülői klubfoglalkozások, kísérleti nap, humán tehetségnap, természettudományos nap és sportnap is szerepel. A pályázat fontos pillére a flashmob, melyet a szülők bevonásával a tanítók a gyerekekkel közösen adnak elő Berettyóújfalu főterén.

Kurtán Mónika, az intézmény igazgatója elmondta: a pályázat fontos részét képezi az iskolai életnek, praktikákat, módszereket tanít a szülőknek arról, milyen közeget biztosítsanak a tehetséges gyermekeknek. – Az iskola mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra, pedagógiai programjában elkötelezett volt az esélyegyenlőség megteremtésére, ennek pedig része a hátránykompenzáció valamint a tehetséges diákok segítése – fogalmazott az intézményvezető. Az esemény családoknak szóló, helyi, szemléletformáló program.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!