HAON - Kultúra

2018.09.15. 17:57

A vonat nem vár...

Létavértes - Vasúttörténeti kiállításra várták az érdeklődőket szombaton a létavértesi Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény szervezésében.

Létavértes - Vasúttörténeti kiállításra várták az érdeklődőket szombaton a létavértesi Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény szervezésében.

A kiállítás apropója a 2009-ben megszűnt 107-es járat közeledő jubileuma. Szombaton a MÁV Zrt. által indított emlékjárat is megérkezett a majdcsak 10 éve használatlan vasútállomásra. A járattal érkezőket a helyi nyugdíjas kör tagjai vendégváró falatokkal kínálták, majd a Rozsnyai Gyűjtemény időszaki kiállítótermében megnyílt a kiállítás.

Fotók: Matey István

Érdekes információkat, emlékeket dolgoz fel a vasút-, és ezen belül is a megszűnt 107-es járat történetéből, rengeteg civilek számára ritkán látható tárgyi emléket - valódi hajtányt, sínfűrészt - és több működő vasútmodellt is megtekinthetnek az érdeklődők. A résztvevőket interaktív táblák, és izgalmas audiovizuális elemek is szórakoztatják.

A megnyitó után a kiépített KRESZ-pályán a közlekedésrendészet munkatársai előadást tartottak, a gyerekek pedig „ovis-, illetve sulis jogosítványt” szerezhettek. Elsősegélynyújtó előadásokra és egészségfelmérő mérésekre is várták az érdeklődőket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!