HAON - Kultúra

2018.09.10. 10:50

A magyar nóta gyógyította ki depressziójából

Balmazújváros - Mária édesanyja énekhangjára Karádi Katalin is felfigyelt.

Balmazújváros - Mária édesanyja énekhangjára Karádi Katalin is felfigyelt.

Tízéves Jubileumi Nótagálán adta át Nógrádi Tóth István a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének elnöke Kovács Máriának a Kulturális munkáért elismerő serleget. A kitüntetett elmondása szerint a muzikalitást édesanyjától örökölte. A fiatal cselédlány énekhangjáról még Karádi Katalin is elismerően nyilatkozott, és biztatta a tehetséget, hogy képezze magát. Ám az akkori anyagi viszonyok ezt nem tették lehetővé.

Boldogsággal tölti el

Mária lánya is örökölte édesanyja kitűnő énekhangját, de ő a szervezésben találta meg örömét. Egy súlyos betegségét követő depressziójából a nótás műsorok látogatása hozta ki. – Amikor megtapasztaltam a zene hatalmas gyógyító erejét határoztam el, műsorokat szervezek az embereknek – idézte fel a múltat a kitüntetett. – Az első próbálkozás óta 10 év telt el, és a rendezvény országos hírűvé nőtte ki magát. Fodrász foglalkozásom mellett végzett munka meghozta gyümölcsét, és bátran kijelenthetem: „Nem élhetek muzsikaszó nélkül”. Boldogsággal tölt el, hogy 2013-ban Balmazújváros Kulturális Díja után a szakma is elismerte erőfeszítéseimet a magyar nóta népszerűsítéséért.

- Kiss Erzsébet -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!