HAON - Kultúra

2018.08.03. 11:31

Az íjászatot is kipróbálhatták Konyáron

Konyár - Az ősi magyar múlt megismertetését is vállaló Turulcsibe tábort rendeztek a településen.

Konyár - Az ősi magyar múlt megismertetését is vállaló Turulcsibe tábort rendeztek a településen.

A természet szépségeinek felfedezésén túl a tábor programjának része az íjászati bemutató, továbbá a várak építésének titkainak, a tündérek és a boszorkányok „cselekedeteinek”, az ősi magyar hitvilág és szertartások elemeinek megismerése – tudtuk meg Kovács Kálmánné táborszervezőtől, aki a táborhely megválasztásának okáról is beszélt.

– Több éve vagyunk ide visszatérők. Elismeréssel kell szólnom a tábornak otthont adó Konyár településsel való együttműködésről. Vig Szilárd polgármester a tábor védnöke és gyakorlati segítője. Pallás Imréné, a helyi Pávakör vezetője fáradhatatlanul és lelkiismeretesen segít bennünket. A civilszervezetek tagjai kedvesen fogadják a tábor lakóit, de még inkább elismerésünkre méltó, az az önkéntes munka, amellyel a táborozó gyermekekről gondoskodnak. Elhalmoznak bennünket igazi hagyományos népi ételekkel, csodás ízekkel – tette hozzá a mindenki által csak Nóri néninek szólított táborvezető.

- Korponai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!