HAON - Kultúra

2018.05.07. 08:48

Beköszönt a japán kultúra Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Édes maki-kóstolás, makett- és legyezőkiállítás, valamint rajzverseny-díjkiosztó. Többek között ezek a programok várták és várják az érdeklődőket a Japán Napokon május 19-ig.

Hajdúnánás - Édes maki-kóstolás, makett- és legyezőkiállítás, valamint rajzverseny-díjkiosztó. Többek között ezek a programok várták és várják az érdeklődőket a Japán Napokon május 19-ig.

Május első heteiben Hajdúnánás ad otthont a „Cseresznyevirágzás – Japán Napok” rendezvénysorozatnak, melyet a Magyarországi Japán Nagykövetség képviseletében Sato Kuni Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitott meg május 5-én, szombaton. A rendezvényen lehetőség nyílik a hajdúnánásiaknak és az ide érkezőknek, hogy betekintést nyerjenek Japán gazdag kultúrájába és hagyományiba.

Gazdag programkínálat

Az esemény megnyitóján Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere üdvözölte a megjelenteket, ezt követően Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Sato Kuni mondott köszöntőt. Dr. Pinczés István, Jászai Mari és Ucsimura-díjas rendező beszédében a több mint három évtizedes japán-magyar szoros kapcsolatnak a fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az eseményen sor került a 42. Tojama Megyei Nemzetközi Művészeti Rajzverseny hajdúnánási díjazottjainak és a „Mesés Japán” Rajzverseny ünnepélyes díjkiosztójára is.

A japán napok keretében május 19-ig több kiállítást is megtekinthetnek a távol-keleti kultúra iránt érdeklődők. Többek között Nemes András Bence II. világháborús japán hadihajók makettjének kiállítását, valamint a Magyarországi Japán Alapítványnak köszönhetően japán babakiállítás anyagát, melyet egy gyönyörű japán legyező kiállítás kíséretében láthatnak az érdeklődők a hajdúnánási városi művelődési központban.

- Harsányi Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!