HAON - Kultúra

2018.05.12. 09:44

A párkapcsolat volt a téma a konyári találkozón

Konyár - Oldott légkörben beszélgettek a kamaszkor problémáiról.

Konyár - Oldott légkörben beszélgettek a kamaszkor problémáiról.

Rendhagyó író-olvasó találkozó helyszíne volt a református egyházközség gyülekezeti terme, ahol a 6-8. évfolyamos diákok gyűltek össze, hogy beszélgessenek Sohonyai Edit íróval. A megnyerő személyiségű irodalmár könnyen elvarázsolta, maga mellé állította a hallgatóságot. A szerző egyedülálló módon a fiúk-lányok kapcsolatának témakörét körbejárva, a testbeszéd elemeit felhasználva tartott igen informatív, ugyanakkor oldott légkörű beszélgetést a résztvevőkkel. Remélhetőleg most már a legtöbb 6-8. osztályos kamasz meg tudja fejteni a testbeszédet, a gesztusokat, a kézfogást.

A székesfehérvári születésű írónő első könyvét, a Macskakörmöt tizennyolc és fél évesen írta. Ő volt a legfiatalabb ifjúsági regényíró, akinek kiadta a könyvét a Móra Könyvkiadó. Folyamatosan megjelenő új történeteiben, regényeiben humorral fűszerezve ábrázolja a kamaszkor szépségeit és problémáit. Író-olvasó találkozóin az eredetiséget nem nélkülözve ad tanácsokat a fiataloknak az őket foglalkoztató problémákkal kapcsolatban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!