HAON - Kultúra

2018.04.26. 08:41

Mesterművek Nádudvarról a kiállításra

Budapest, Nádudvar - Kézműves Szakközépiskola 51 volt és jelenlegi szakoktatójának és tanulójának munkáit is megcsodálhatják.

Budapest, Nádudvar - Kézműves Szakközépiskola 51 volt és jelenlegi szakoktatójának és tanulójának munkáit is megcsodálhatják.

Népművészete és kézműves szakközépiskolája révén Nádudvar jelentős kiállítási teret kapott a budapesti Műcsarnokban napokban nyílt Nemzeti Szalon Kéz | Mű | Remek című népművészeti kiállításon. Egyéni alkotóként hívták meg a Fazekas dinasztia tagjait: Lajost és Ferencet, a Népművészet Mestereit, Istvánt és ifjú Istvánt, népi iparművészeket, Dobiné Vass Júliát, a Népművészet Mesterét és fiát, K. Nagy Zsolt népi iparművészt, valamint Katonáné Kalmár Terézia népi iparművészt.

Identitásunk megőrzése

Mint azt dr. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke kifejtette, sem Európa, sem a világ nem tud ilyen gazdag kiállítást rendezni a kortárs népművészeti alkotásokból. Az élő népművészet fontos szerepet tölt be a nemzeti identitás megőrzésében. Dr. Andrásfalvy Bertalan néprajztudós óriási lehetőségnek tartja ezt a csodálatos hagyatékot, egy hosszú folyamat beteljesedése ez a kiállítás.

A kiállítás augusztus 20-ig tekinthető meg a budapesti Hősök terén lévő Műcsarnokban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!