HAON - Kultúra

2018.03.25. 13:08

Országos döntőben mutatták meg tudásukat a pocsajiak

Budapest, Pocsaj - Témájuk a vizes élőhelyek bemutatása és a biológiai sokféleség vizsgálata volt.

Budapest, Pocsaj - Témájuk a vizes élőhelyek bemutatása és a biológiai sokféleség vizsgálata volt.

A 7-8. osztályosok között a harmadik helyen végzett a pocsaji általános iskola Érvölgye csapata a víz világnapján Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett országos vetélkedő döntőjében. Az élőhely világnapjától (ez október 1-a) a víz világnapjáig, tehát március 22-éig tartott versenyt a Földművelésügyi Minisztérium hirdette meg. A verseny célja a felszíni édesvizek fontosságának megismerése, a vizes élőhelyhez kapcsolódó biológiai sokféleség vizsgálata volt.

Az Érvölgye csapatot a verseny fordulóira Böszörményi Józsefné készítette fel. A pocsaji diákok a verseny minden állomásán jól szerepeltek, de az igazi megmérettetés a budapesti döntőn volt, ahol 24 csapat mérte össze tudását. Itt a versenyző csapatok összeállított bemutató prezentálása után döntött a zsűri a helyezésekről. A csapat tagjai: Halász Ildikó, Vince Szilvia, Aliman Noémi, Bohos Zalán; mindannyian 8.b osztályos tanulók.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!