HAON - Kultúra

2018.02.26. 14:39

Másfél évtizednyi vidámság

Nyíradony - Szerepelnek a városi ünnepségeken, sokat beszélgetnek és kirándulnak, a legnagyobb eseményük a farsang.

Nyíradony - Szerepelnek a városi ünnepségeken, sokat beszélgetnek és kirándulnak, a legnagyobb eseményük a farsang.

Jó kedv, színdarab, zene, tánc és finom vacsora fogadta az Ezüst Nyár Nyugdíjas Klub 15. farsangjára érkezőket a Móricz Zsigmond Művelődési Házban február 17-én. 15 évvel ezelőtt pattant ki Kertész Andrásné fejéből a klub megalapításának gondolata, melyet az akkori polgármester, Tasó László örömmel támogatott – hangzott Kondásné Erdei Mária Nyíradony polgármesterének köszöntője a nyugdíjas klub farsangján.

2003 óta számos szép emlék gyűlt össze az Ezüst Nyár tarsolyában, ezt összegezte egy 20 perces videóösszeállítás. Tasó László államtitkár, országgyűlési képviselő is tiszteletét tette az idősek farsangján. Beszédében elismerését és tiszteletét fejezte ki a szépkorúak számára, s reményét fejezte ki, hogy ő is ilyen aktívan tölti majd nyugdíjas éveit, mint a nyíradonyi nyugdíjasklub tagjai. Az idősek paródiával és tánccal kedveskedtek a nézőknek, s végül táncra perdítették az elöljárókat is.

Zsíroskenyér-partik

A klub vezetője Kertész Andrásné Irénke néni kérdésemre elmondta, minden héten hétfőn este összejönnek a tagokkal a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol kibeszélgetik magukat, igyekeznek tartalommal megtölteni az együttlétet.

– Nyáron főzünk a szabadban, télen pedig zsíroskenyér-partikat szervezünk vagy tornázunk. Nyíradony minden jelentősebb kulturális eseményére ellátogatunk, évente műsort adunk a városi nyugdíjas rendezvényen és színvonalas előadással igyekszünk emelni a városi karácsonyi ünnepet is – meséli Irénke néni. Legnagyobb éves eseményük a farsangi mulatság. Ilyenkor kulturális műsorral egybekötött vacsorás együttléten táncolnak, szórakoznak. Erre az alkalomra meghívják hajdúnánási testvérklubjukat is. Egy évben akár több kirándulásnak is nekivágnak. Jártak már a Felvidéken, Erdélyben, Ausztriában, Mátrában, Egerben, Salgótarjánban, Szegeden, Ópusztaszeren, a Dunakanyar szép vidékein, s sorolhatnánk még. Jövőbeli terveik között szerepel egy bécsi utazás és sok víg óra közös eltöltése.

- Tulipán Csilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!