HAON - Kultúra

2018.02.21. 16:25

Az évszázadokkal ezelőtti Ladányban jártak

Püspökladány - A honlapismertetés után játékos feladatokat kaptak a gyerekek.

Püspökladány - A honlapismertetés után játékos feladatokat kaptak a gyerekek.

A már országosan is ismert és elismert helytörténeti honlap, a www.puspokladanyanno.hu segítségével, a portál szerkesztője, Megyaszai Szilvia közreműködésével ismerkedhettek lakóhelyük múltjával az Erőss Lajos Református Általános Iskola természetismereti szakkörének 5. és 6. osztályos diákjai a napokban.

Először a civil fenntartású és működtetésű portál tartalmáról, felépítéséről beszélt a szerkesztő, majd áttért a helytörténeti kutatás eszközeire, módszereire. A rövid bemutatót és beszélgetést követően a gyerekek maguk is „szereplőivé” váltak a történelemnek egy rövid időre. Feladatlap segítségével rejtélyes nyomozásba kezdtek az évszázadokkal ezelőtti Püspökladányban. Ehhez nemcsak a www.puspokladanyanno.hu webhelyet, hanem egy-egy, a honlap gyűjteményében is megtalálható helyismereti könyvet is igénybe vehettek. A gyerekek csoportokat alkotva, s a technika különböző eszközei (laptop, okostelefon) segítségével időben és térben egyaránt bebarangolták lakóhelyüket, annak határát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!