HAON - Jegyzet

2008.06.20. 07:14

Közbiztonság - vagy inkább közbizonytalanság

<p>Ki merjem-e még tenni a lábam este az utcára? Lassan kezdem komolyan félteni a testi épségem.</p>

Ok nélkül kötöttek bele néhány srácba a minap, pedig csak egy ismerősüket várták. Aki járt már kocsmában, az jól tudja, hogy bármi kirobbanthatja a balhét, elég csak "csúnyán nézni" valakire.

A régi vicc is beugrik ilyenkor: Mi az utolsó három kérdés kocsmai verekedés előtt? -Mivan, mivan, mivan?

Vertek már agyon fiatalt Debrecenben, a gyilkos még mindig nincs meg. Lehet, hogy lassan megéri inkább otthon maradni, elvégre, mi célból járunk szórakozóhelyekre? A barátokkal lehet találkozni házibuliban, ahova csak azt hívjuk meg, akit szeretnénk.

Nehezen találunk már a cívisvárosban olyan helyet, ahol ne történt volna már valamilyen személy, vagy vagyon elleni bűncselekmény. A Nagyállomást esténként prostik és futtatóik lepik el, hozzájuk képest az ott tanyázó csövesek kedves, nagyszakállú remetéknek tűnnek (csak az a szag ne lenne, ha közelebb jönnek). Kikötő, Tornádó, Vigadó: a verekedések mindennaposakká váltak.

Hölgy ismerőseim "kedvencei" a nagyerdei mutogatós bácsik is felbukkannak időnként, hisz szezonjuk van... Megoldás lenne-e a fokozottabb rendőri jelenlét? Természetesen, de ismételhetem az elcsépelt frázist: nem állhat minden részeg bajkeverő mellé rendőr. Elvégre kell a kapacitás a traffipax-akciókra is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!