labdarúgás

2020.04.21. 14:40

A kényszerszünetben is javul a pályák állapota

A koronavírus-járvány miatt a Debreceni Labdarúgó Akadémián is megállt az élet. Kíváncsiak voltunk, a fiatalok távollétében milyen munkákat végeznek Pallagon.

Fotó: Tóth Imre

– A naponta aktuális karbantartások mellett, mint a fűnyírás, öntözés, most egyszerre több pályán is el tudtuk végezni a nagy karbantartási műveleteket – nyilatkozta a Naplónak Tóth Imre, a DLA pályamestere. – Ezeket máskor csak ütemezve tudjuk végrehajtani, mivel egy pálya kivétele öt hét szüneteltetést vesz igénybe. Idetartoznak a fűnyírás, a filcezés, a talajlazítás, a talajluggatás munkálatai, ahogyan a kapuk előtti gyepszőnyegcsere, a vegyszeres gyomirtás, a műtrágyázás, illetve a sövények, parkok gondozása, az öntözőrendszerek, és a műfüves pályák karbantartása – fogalmazott Tóth Imre.

Fotó: Tóth Imre

Természetesen a pályamester is a minél előbbi folytatásban bízik.

– Reméljük, hamar véget ér a járvány. Ami biztos, az akadémián mind a nyolc füves pálya kiváló minőségben fogadja majd a felnőtt- és az utánpótlás csapatokat.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában