Életstílus

2016.07.26. 11:04

10 zseniális trükk a konyhában, amit ki kell próbálnia

Tudja, mit tegyen azért, hogy ne csípje a hagyma a szemét? És azt, hogy mit tegyen akkor, ha elsózta az ételt? Adunk néhány tippet, aminek hasznát veszi.

Tudja, mit tegyen azért, hogy ne csípje a hagyma a szemét? És azt, hogy mit tegyen akkor, ha elsózta az ételt? Adunk néhány tippet, aminek hasznát veszi.1. Dobjon egy negyed hagymát az avokádó mellé, így az nem fog megbarnulni.


2. Ha a félbevágott hagymát bekeni vajjal, az napokig friss marad.


3. Amikor elsózza az ételt, vegye le a tűzhelyről az edényt és dobjon az ételbe egy krumplit vagy egy padlizsánt.


4. Ha véletlenül nyitva felejtette a gabonapehely dobozát és megszáradtak a szemek, akkor nincs más dolga, mint hogy néhány percre betegye a sütőbe és ismét ropogós lesz.


5. Dobjon tojást egy fazék vízbe, hogy megnézze, hogy az friss-e. Ha a víz tetején marad, akkor már régi.


6. Ha azt szeretné, hogy a gomba megtartsa az ízét, nedves papírtörlővel tisztítsa meg azokat.


7. Az ecettel könnyen eltávolíthatja a zsírt az edényekről.


8. Ha hagymavágás előtt a kést bedörzsöli citromlével, nem fog könnyezni a szeme.


9. A salátát a hűtőben tartsa vízben és csak a tálból kilógó részeket takarja be, így a zöldség tovább friss marad.


10. A banán végét csomagolja be, így a gyümölcs napokkal később sem romlik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!