Hamis papírokkal jött volna be Hajdú-Biharba

Hamis papírokkal jött volna be Hajdú-Biharba
© Fotó: police.hu
Nyírábrány – A vámospércsi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az indiai férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a Nyírábrányi Közúti Határátkelőhelyen 2016. november 9-én 13 óra 5 perckor az ország területéről kilépésre jelentkezett egy férfi román személyi igazolvánnyal, egy spanyol rendszámú személygépkocsi utasaként. Az útlevélkezelőnek a férfi okmánya gyanús lett, amelyről az ellenőrzés során megállapította, hogy az hamis, valamint a férfit a német hatóság is körözte.
A határrendészek a gépkocsi átvizsgálásakor megtalálták a férfi eredeti indiai útlevelét. A 38 éves indiai állampolgárt a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai előállították és mivel jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni, idegenrendészeti őrizetbe vették. A vámospércsi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki elmondta, hogy a hamis igazolvánnyal kirándulni akart.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a gyanúsított ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –