Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.12. 13:45

Feltérképezték a természetvédelmi problémákat Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Film és tanulmány mutatja be megyénk illetve Kárpátalja természetvédelmi értékeit és gondjait. A projekt résztvevői megismerték a fontosabb természetvédelmi programokat, a jogszabályi környezetet és terepen is jártak.</p>

Környezet- illetve természetvédelem nélkül a turizmus sem fejleszthető a határokon átívelő régióban – szögezte le a Felső-Tisza Alapítvány irodavezetője, Tóth Miklós azon a konferencián, amely csütörtökön zárta az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Irodával közösen indított programot.

A Nyíregyházán tartott zárórendezvényen elhangzott: a határ két oldalán a természetvédelmben érintett civil és közigazgatási szervezetek működésének megismerése és összehangolása volt a cél. A projekt során műhelytalálkozót tartottak megyénkben és Kárpátalján is, a résztvevők megismerték a fontosabb természetvédelmi programokat, a jogszabályi környezetet és terepen is jártak. Végül elkészült egy film és egy tanulmány, amely problématérképpel mutatja be a két megye természetvédelmi értékeit és problémáit.

A programban közreműködö Szablocs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Kht. igazgatója, Kósa Tímea a határ mentén kibontakozó partneri együttműködés bővítésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!