Magyarország

2008.05.01. 20:00

Fegyvert fogtak Gyurcsány Ferencre?

<p>Budapest - Valószínűleg fegyvert fogtak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre az MSZP május 1-I gyűlésén a Városligetben.</p>

20:00: Elengedték a miniszterelnökre játékfegyvert fogó férfit

Kihallgatása után elengedték a rendőrök azt a férfit, aki kora délután egy játékfegyvert fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre a városligeti majálison. Garázdaság szabálysértése miatt indul ellene eljárás.

Az MSZP május elsejei rendezvényén a Városligetben Gyurcsány Ferenc beszéde alatt délután fél egy előtt nem sokkal a tömegből egy férfi játékpisztolyt emelt a miniszterelnök felé és azt mondta: "bumm-bumm". A fenyegetőzőt azonnal leteperték a civil ruhás kormányőrök, majd kivezették az emberek közül és átadták a rendőröknek.

A fővárosi nyomozók a XIV. kerületi kapitányságra szállították, ahol kihallgatták. Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 33 éves budapesti férfit nem vették őrizetbe, hanem este negyed nyolc körül elengedték. Garázdaság szabálysértése miatt indul ellene eljárás.

13:50:Civil ruhás nyomozók fogták el a játékpisztollyal hadonászó férfit

A hallgatóság között elhelyezkedő civil ruhás nyomozók fogták el azt a férfit, aki játék fegyvert fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre a Városligetben. Szabálysértési eljárás indul ellene.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint csütörtökön a Városligetben, a tömegben egy férfi játékpisztolyt emelt a miniszterelnök felé és azt mondta: "bumm-bumm".

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a férfi a tömegben egy első látásra fegyvernek látszó eszközzel hadonászott, ezért fogták le azonnal a BRFK civil ruhás nyomozói.

Az index.hu internetes hírportálon közzétett videófelvétel tanúsága szerint a helyszínen tartózkódó rendőrök a földre vitték, majd megbilincselve elvezették a férfit, aki ellen szabálysértési eljárás indul.

Unger Pál elmondta, hogy a korábban előállított gázpisztolyos férfi ellen is szabálysértési eljárást indítottak.
A három fiatalemberről, akik hatástalanított AK gépfegyverekkel sétáltak, egyelőre nem volt információja a rendőrség sajtóügyeletesének.

Kormányszóvivő: Játékpisztolyt fogtak a miniszterelnökre

Játékpisztolyt fogott egy férfi csütörtökön a miniszterelnökre, aki az MSZP városligeti rendezvényén mondott beszédet - mondta el a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő. A helyszínen tartózkodó rendőrök kicsavarták a kezéből a játékpisztolyt és elvezették a helyszínről. A miniszterelnök programján az incidens miatt nem változattak, a kormányfő délután a Balaton partján vesz részt egy május elsejei rendezvényen.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint csütörtökön a Városligetben, a tömegben egy férfi játékpisztolyt emelt a miniszterelnök felé és azt mondta: "bumm-bumm". A helyszínen tartózkódó rendőrök elvezették a férfit. A kormányszóvivő azt is megerősítette, hogy korábban rendezvényen három fiatalembert vettek őrizetbe a rendőrök, akik hatástalanított AK gépfegyverekkel sétáltak, illetve velük volt egy felnőtt férfi is, akinél gázpisztoly volt.

12:50: A miniszterelnök beszéde alatt - fél egy előtt nem sokkal - egy férfi a nézők soraiból egy fegyvernek látszó tárgyat emelt Gyurcsány Ferencre - tudta meg a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója több szemtanú beszámolójából.

A férfit a nézők között elhelyezkedő biztonságiak azonnal a földre vitték, a fegyvert kicsavarták a kezéből, majd elvezették a tömegből. Unger Pál a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese későbbre igért pontos információkat az állítólagos fegyveressel kapcsolatban.

Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére annyit mondott: Gyurcsány Ferenc programjával kapcsolatban nem tud incidensről. Úgy tudni, a ligetben más fegyveresek is voltak: két fiatalembert, akik hatástalanított gépfegyverekkel járkáltak az emberek között, már korábban elküldtek a rendőrök.


· Politikus bakik:

Kapcsolódó cikkek:

  • Támadások Gyurcsány Ferenc ellen?
    Nem kommentálják az egyik internetes  oldal információit, miszerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt az elmúlt másfél évben ötször is megtámadták. Gyurcsány Ferenc 2008.04.01.

  • Gyurcsányt egyre kevésbé, Orbánt egyre jobban kedvelik
    Sokat romlott Gyurcsány Ferenc megítélése az elmúlt időszakban, de a jelenlegi miniszterelnököt még mindig inkább újító szelleműnek és hosszabb távon gondolkodónak tartják, mint Orbán Viktort.

  • A legjobb politikus bakik
    A nyilvános bakikat illetően az egykori és jelenlegi politikusok közül is Medgyessy Péter viszi el a prímet, de úgy tűnik a többi közszereplő is kitesz magáért, már ami kínos tévesztéseket és cikis helyzeteket illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!